Nabeschouwing Roda JC - PEC Zwolle (3-2) || Eredivisie 2017/2018

Zaterdag 7 april 2018 - 19:45 uur

In de Eredivisie 2017/2018 neemt Roda JC het zaterdag 7 april 2018 om 19:45 uur in eigen huis op tegen PEC Zwolle. De wedstrijd wordt gespeeld in Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade.

Via de Roda JC - PEC Zwolle live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roda JC - PEC Zwolle (3-2)

Het Eredivisie duel tussen Roda JC en PEC Zwolle is onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers geëindigd in een 3-2 overwinning voor Roda JC. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Roda JC Kerkrade kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van D. Avdijaj. Roda JC Kerkrade vergrootte in de 8e minuut de voorsprong nadat het via een goal van S. Gustafson op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 25e minuut wist PEC Zwolle de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Y. Namli.

In de slotfase van de wedstrijd werd de stand toch weer gelijkgetrokken, toen Q. Menig in de 85e minuut de 2-2 maakte namens PEC Zwolle. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Roda JC Kerkrade dat in de 87e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat M. Rosheuvel de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Björn Kuipers bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Roda JC.

LIVE Roda JC - PEC Zwolle 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roda JC - PEC Zwolle teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt D. Avdijaj met assist van S. Gustafson Roda JC Kerkrade 1-0
8' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt S. Gustafson met assist van M. Rosheuvel Roda JC Kerkrade 2-0
25' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt Y. Namli PEC Zwolle 2-1
32' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor O. Gnjatic Roda JC Kerkrade
36' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor A. Auassar Roda JC Kerkrade
40' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor D. Marcellis PEC Zwolle
46' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel H. Dijkhuizen voor A. Auassar Roda JC Kerkrade
46' Wissel PEC Zwolle Wissel S. van den Berg voor D. Marcellis PEC Zwolle
47' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor K. Ehizibue PEC Zwolle
65' Wissel PEC Zwolle Wissel Q. Menig voor R. Thomas PEC Zwolle
77' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel M. El Makrini voor O. Gnjatic Roda JC Kerkrade
81' Wissel PEC Zwolle Wissel N. Freire voor K. Ehizibue PEC Zwolle
85' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt Q. Menig met assist van S. van den Berg PEC Zwolle 2-2
86' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor D. Avdijaj Roda JC Kerkrade
87' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt M. Rosheuvel met assist van C. Kum Roda JC Kerkrade 3-2
89' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel D. Werker voor D. Avdijaj Roda JC Kerkrade
Video hoogtepunten en samenvatting Roda JC - PEC Zwolle
Opstellingen Roda JC - PEC Zwolle
De opstellingen van Roda JC en PEC Zwolle zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Roda JC gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en PEC Zwolle zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Robert Molenaar
Coach John van 't Schip
Voorbeschouwing Roda JC - PEC Zwolle

Roda JC en PEC Zwolle treffen elkaar in de 30e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Björn Kuipers en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Roda JC en PEC Zwolle in de Eredivisie vond plaats op 13 augustus 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor PEC Zwolle. Op basis van de afgelopen 9 duels tussen beide teams is PEC Zwolle favoriet. 5 keer wist de ploeg van Roda JC te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Roda JC. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Roda JC 1
Winst PEC Zwolle 5
Totaal 9

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Roda JC op een 16e positie staat, terwijl we PEC Zwolle terugvinden op de 6e plaats.