Nabeschouwing Roda JC - Willem II (1-3) || Eredivisie 2017/2018

Zaterdag 16 september 2017 - 19:45 uur

In de Eredivisie 2017/2018 neemt Roda JC het zaterdag 16 september 2017 om 19:45 uur in eigen huis op tegen Willem II. De wedstrijd wordt gespeeld in Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade.

Via de Roda JC - Willem II live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roda JC - Willem II (1-3)

Het Eredivisie duel tussen Roda JC en Willem II is onder leiding van scheidsrechter Paulus van Boekel geëindigd in een 1-3 overwinning voor Willem II. Na 45 minuten stond er een 1-3 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Willem II kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van E. Velikonja. Willem II vergrootte in de 23e minuut de voorsprong nadat het via een goal van F. Sol op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 31e minuut volgde een derde treffer van Willem II, waarmee E. Velikonja zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 47 minuten deed M. Rosheuvel iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Roda JC Kerkrade werd verkleind tot 1-3. Hiermee kon een nederlaag voor Roda JC Kerkrade echter niet meer worden voorkomen, want de ploeg wist hierna niet opnieuw tot scoren te komen.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Willem II.

LIVE Roda JC - Willem II 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roda JC - Willem II teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Willem II Doelpunt E. Velikonja Willem II 0-1
23' Doelpunt Willem II Doelpunt F. Sol met assist van P. Chirivella Willem II 0-2
31' Doelpunt Willem II Doelpunt E. Velikonja met assist van F. Sol Willem II 0-3
47' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt M. Rosheuvel met assist van J. Vancamp Roda JC Kerkrade 1-3
46' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel D. Schahin voor M. El Makrini Roda JC Kerkrade
46' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel G. van Velzen voor J. Vancamp Roda JC Kerkrade
51' Gele kaart Willem II Gele kaart voor P. Chirivella Willem II
67' Gele kaart Willem II Gele kaart voor E. Velikonja Willem II
68' Wissel Willem II Wissel F. Lewis voor E. Velikonja Willem II
72' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor A. Gotz Roda JC Kerkrade
73' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel A. Auassar voor A. van Peppen Roda JC Kerkrade
77' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor S. Gustafson Roda JC Kerkrade
85' Wissel Willem II Wissel E. Lieftink voor F. Sol Willem II
92' Wissel Willem II Wissel I. Azzaoui voor F. Heerkens Willem II
Video hoogtepunten en samenvatting Roda JC - Willem II
Opstellingen Roda JC - Willem II
De opstellingen van Roda JC en Willem II zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Roda JC gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Willem II zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Coach Robert Molenaar
Formatie 5-3-2
Coach Erwin van de Looi
Voorbeschouwing Roda JC - Willem II

Roda JC en Willem II treffen elkaar in de 5e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Paulus van Boekel en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Roda JC en Willem II in de Eredivisie vond plaats op 7 mei 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Roda JC. Op basis van de afgelopen 17 duels tussen beide teams is Willem II favoriet. 7 keer wist de ploeg van Roda JC te winnen, tegenover 6 winstpartijen voor Roda JC. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Roda JC 6
Winst Willem II 7
Totaal 17

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Roda JC op een 17e positie staat, terwijl we Willem II terugvinden op de 18e plaats.