Nabeschouwing SC Heerenveen - AZ (1-2) || Eredivisie 2017/2018

Zondag 29 oktober 2017 - 16:45 uur

In de Eredivisie 2017/2018 neemt SC Heerenveen het zondag 29 oktober 2017 om 16:45 uur in eigen huis op tegen AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Abe Lenstra Stadion in Heerenveen.

Via de SC Heerenveen - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Heerenveen - AZ (1-2)

Het Eredivisie duel tussen SC Heerenveen en AZ is onder leiding van scheidsrechter Ed Peter Janssen geëindigd in een 1-2 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 21e minuut door M. Vlap, waarmee SC Heerenveen met 1-0 de leiding nam. AZ kwam in de 73e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van G. Til, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 90e minuut zette P. Hatzidiakos zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee AZ de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Ed Peter Janssen, waardoor AZ dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE SC Heerenveen - AZ 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Heerenveen - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt M. Vlap met assist van M. Odegaard SC Heerenveen 1-0
23' Gele kaart AZ Gele kaart voor P. Hatzidiakos AZ
27' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor N. Naess SC Heerenveen
29' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor Y. Kobayashi SC Heerenveen
39' Gele kaart AZ Gele kaart voor T. Koopmeiners AZ
55' Wissel SC Heerenveen Wissel W. van der Steen voor M. Hansen SC Heerenveen
55' Wissel AZ Wissel M. Seuntjens voor J. Helmer AZ
56' Gele kaart AZ Gele kaart voor F. Midtsjo AZ
62' Wissel SC Heerenveen Wissel L. Woudenberg voor K. Pierie SC Heerenveen
64' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor S. Schaars SC Heerenveen
66' Gele kaart AZ Gele kaart voor W. Weghorst AZ
73' Doelpunt AZ Doelpunt G. Til met assist van J. Svensson AZ 1-1
77' Wissel SC Heerenveen Wissel M. Rojas voor M. Vlap SC Heerenveen
90' Doelpunt AZ Doelpunt P. Hatzidiakos met assist van A. Jahanbakhsh AZ 1-2
Video hoogtepunten en samenvatting SC Heerenveen - AZ
Opstellingen SC Heerenveen - AZ
De opstellingen van SC Heerenveen en AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat SC Heerenveen gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en AZ zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.