Nabeschouwing Sparta Rotterdam - Feyenoord (0-7) || Eredivisie 2017/2018

Zondag 17 december 2017 - 12:30 uur



In de Eredivisie 2017/2018 neemt Sparta Rotterdam het zondag 17 december 2017 om 12:30 uur in eigen huis op tegen Feyenoord. De wedstrijd wordt gespeeld in Sparta-Stadion Het Kasteel in Rotterdam.

Via de Sparta Rotterdam - Feyenoord live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sparta Rotterdam - Feyenoord (0-7)

Het Eredivisie duel tussen Sparta Rotterdam en Feyenoord is onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük geëindigd in een 0-7 overwinning voor Feyenoord. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-4 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-7 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Er gebeurde gelijk al veel in het eerste kwartier. Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Feyenoord kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van T. Vilhena. Feyenoord vergrootte in de 8e minuut de voorsprong nadat het via een goal van D. Vente op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 15e minuut volgde een derde treffer van Feyenoord, waarmee J. St Juste zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Feyenoord geen gas terug, waardoor in de 29e minuut de 0-4 volgde die op naam kwam van T. Vilhena. De 0-5 voor Feyenoord volgde even later in de 48e minuut nadat R. Tapia namens zijn team opnieuw wist te scoren. In de 71e minuut was het S. Berghuis van Feyenoord wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 0-6 scoorde. Namens Feyenoord mocht B. Basacikoglu in de 88e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 0-7.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Serdar Gözübüyük bij een 0-7 eindstand in het voordeel van Feyenoord, dat daarmee een zeer ruime overwinning boekte.

Wedstrijdstatistieken Sparta Rotterdam - Feyenoord
Balbezit
31%
69%
Gele kaarten
3
1
Schoten totaal
5
21
Schoten op doel
3
12
Aanvallen
72
99
Gevaarlijke aanvallen
52
76
Passes
290
639
Overtredingen
14
9
Buitenspel
1
0
Corners
3
9
Wissels
3
3
LIVE Sparta Rotterdam - Feyenoord 0-7

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sparta Rotterdam - Feyenoord teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
4' Doelpunt Feyenoord Doelpunt T. Vilhena met assist van D. Vente Feyenoord 0-1
8' Doelpunt Feyenoord Doelpunt D. Vente met assist van J. Boetius Feyenoord 0-2
15' Doelpunt Feyenoord Doelpunt J. St Juste Feyenoord 0-3
21' Gele kaart Sparta Rotterdam Gele kaart voor S. Fischer Sparta Rotterdam
29' Doelpunt Feyenoord Doelpunt T. Vilhena met assist van J. Boetius Feyenoord 0-4
36' Gele kaart Sparta Rotterdam Gele kaart voor N. Proschwitz Sparta Rotterdam
48' Doelpunt Feyenoord Doelpunt R. Tapia met assist van S. Berghuis Feyenoord 0-5
55' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor S. van Beek Feyenoord
56' Wissel Sparta Rotterdam Wissel M. Veenhoven voor R. Sanusi Sparta Rotterdam
56' Wissel Sparta Rotterdam Wissel S. Spierings voor R. Muhren Sparta Rotterdam
58' Wissel Feyenoord Wissel K. Diks voor S. van Beek Feyenoord
71' Doelpunt Feyenoord Doelpunt S. Berghuis met assist van D. Vente Feyenoord 0-6
74' Wissel Feyenoord Wissel S. Amrabat voor T. Malacia Feyenoord
76' Wissel Sparta Rotterdam Wissel N. Marfelt voor C. Goodwin Sparta Rotterdam
79' Gele kaart Sparta Rotterdam Gele kaart voor K. Dougall Sparta Rotterdam
80' Wissel Feyenoord Wissel B. Basacikoglu voor S. Berghuis Feyenoord
88' Doelpunt Feyenoord Doelpunt B. Basacikoglu Feyenoord 0-7
Video hoogtepunten en samenvatting Sparta Rotterdam - Feyenoord
Opstellingen Sparta Rotterdam - Feyenoord
De opstellingen van Sparta Rotterdam en Feyenoord zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sparta Rotterdam gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Feyenoord zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-4-2
Coach Alex Pastoor
Basiselftal Sparta Rotterdam
# Speler Pos.
1 Roy Kortsmit K
5 Michel Breuer V
6 Sander Fischer V
3 Sherel Floranus V
2 Frederik Holst M
7 Deroy Duarte M
8 Ryan Sanusi M
4 Kenneth Dougall M
10 Robert Mühren M
11 Craig Goodwin A
9 Nick Proschwitz A
Formatie 4-3-3
Coach Giovanni van Bronckhorst
Voorbeschouwing Sparta Rotterdam - Feyenoord

Sparta Rotterdam en Feyenoord treffen elkaar in de 17e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Serdar Gözübüyük en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sparta Rotterdam en Feyenoord in de Eredivisie vond plaats op 5 maart 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sparta Rotterdam. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide teams is Feyenoord favoriet. 8 keer wist de ploeg van Sparta Rotterdam te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Sparta Rotterdam. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Sparta Rotterdam 4
Winst Feyenoord 8
Gelijkspel 0
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sparta Rotterdam op een 17e positie staat, terwijl we Feyenoord terugvinden op de 6e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Sparta Rotterdam - Feyenoord Opstelling Sparta Rotterdam Opstelling Feyenoord Live Sparta Rotterdam - Feyenoord Live Sparta Rotterdam - Feyenoord kijken Sparta Rotterdam - Feyenoord kijken Live Sparta Rotterdam - Feyenoord stream Sparta Rotterdam - Feyenoord Fox Sports Nabeschouwing Sparta Rotterdam - Feyenoord Uitslag Sparta Rotterdam - Feyenoord Statistieken Sparta Rotterdam - Feyenoord Eredivisie 2017/2018 Sparta Rotterdam - Feyenoord wedden Sparta Rotterdam - Feyenoord gokken Sparta Rotterdam - Feyenoord Unibet