Nabeschouwing Sparta Rotterdam - Willem II (1-0) || Eredivisie 2017/2018

Zondag 4 februari 2018 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2017/2018 neemt Sparta Rotterdam het zondag 4 februari 2018 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Willem II. De wedstrijd wordt gespeeld in Sparta-Stadion Het Kasteel in Rotterdam.

Via de Sparta Rotterdam - Willem II live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sparta Rotterdam - Willem II (1-0)

Het Eredivisie duel tussen Sparta Rotterdam en Willem II is onder leiding van scheidsrechter Christiaan Bax geëindigd in een 1-0 overwinning voor Sparta Rotterdam. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 23e minuut door F. Friday, waarmee Sparta Rotterdam met 1-0 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Sparta Rotterdam dat probeerde een tweede doelpunt in de wedstrijd te forceren. Ondanks diverse schoten op doel zou het uiteindelijk niets meer aan de stand veranderen.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Sparta Rotterdam.

LIVE Sparta Rotterdam - Willem II 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sparta Rotterdam - Willem II teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Doelpunt Sparta Rotterdam Doelpunt F. Friday Sparta Rotterdam 1-0
46' Wissel Willem II Wissel K. Tsimikas voor G. Wijnaldum Willem II
46' Wissel Willem II Wissel B. Ogbeche voor D. Dankerlui Willem II
56' Gele kaart Willem II Gele kaart voor B. Rienstra Willem II
63' Gele kaart Sparta Rotterdam Gele kaart voor P. Van Moorsel Sparta Rotterdam
64' Wissel Sparta Rotterdam Wissel D. dos Santos voor L. Brogno Sparta Rotterdam
69' Wissel Willem II Wissel I. Azzaoui voor P. Chirivella Willem II
76' Wissel Sparta Rotterdam Wissel N. Proschwitz voor F. Friday Sparta Rotterdam
84' Gele kaart Willem II Gele kaart voor I. Azzaoui Willem II
91' Gele kaart Willem II Gele kaart voor B. Ogbeche Willem II
91' Wissel Sparta Rotterdam Wissel R. Mühren voor P. van Moorsel Sparta Rotterdam
Video hoogtepunten en samenvatting Sparta Rotterdam - Willem II
Opstellingen Sparta Rotterdam - Willem II
De opstellingen van Sparta Rotterdam en Willem II zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sparta Rotterdam gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Willem II zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Voorbeschouwing Sparta Rotterdam - Willem II

Sparta Rotterdam en Willem II treffen elkaar in de 21e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Christiaan Bax en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sparta Rotterdam en Willem II in de Eredivisie vond plaats op 18 november 2017 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 13 duels tussen beide teams is Willem II favoriet. 4 keer wist de ploeg van Sparta Rotterdam te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Sparta Rotterdam. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Sparta Rotterdam 3
Winst Willem II 4
Gelijkspel 6
Totaal 13

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sparta Rotterdam op een 18e positie staat, terwijl we Willem II terugvinden op de 14e plaats.