Nabeschouwing Vitesse - Excelsior (1-2) || Eredivisie 2017/2018

Zaterdag 17 februari 2018 - 18:30 uur



In de Eredivisie 2017/2018 neemt Vitesse het zaterdag 17 februari 2018 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Excelsior. De wedstrijd wordt gespeeld in GelreDome in Arnhem.

Via de Vitesse - Excelsior live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Vitesse - Excelsior (1-2)

Het Eredivisie duel tussen Vitesse en Excelsior is onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot geëindigd in een 1-2 overwinning voor Excelsior. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Vitesse kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van L. Castaignos. Excelsior kwam in de 44e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van H. Faik, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 67e minuut zette M. van Duinen zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Excelsior de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jeroen Manschot, waardoor Excelsior dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Vitesse - Excelsior
Goals
1
2
Balbezit
56%
44%
Gele kaarten
3
1
Schoten totaal
11
10
Schoten op doel
5
4
Aanvallen
155
119
Gevaarlijke aanvallen
87
69
Passes
473
379
Overtredingen
18
11
Buitenspel
2
1
Corners
5
1
Wissels
3
3
LIVE Vitesse - Excelsior 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Vitesse - Excelsior teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
2' Doelpunt Vitesse Doelpunt L. Castaignos met assist van B. Linssen Vitesse 1-0
22' Wissel Vitesse Wissel T. Oude Kotte voor G. Kashia Vitesse
36' Wissel Excelsior Wissel L. Garcia voor L. Burnet Excelsior
44' Doelpunt Excelsior Doelpunt H. Faik met assist van S. Elbers Excelsior 1-1
62' Wissel Vitesse Wissel V. Karavaev voor F. Dabo Vitesse
67' Doelpunt Excelsior Doelpunt M. van Duinen Excelsior 1-2
72' Wissel Vitesse Wissel N. Foor voor B. Linssen Vitesse
75' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor M. van Duinen Excelsior
81' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor T. Oude Kotte Vitesse
84' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor T. Serero Vitesse
89' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor M. van der Werff Vitesse
90' Wissel Excelsior Wissel K. Vermeulen voor M. van Duinen Excelsior
93' Wissel Excelsior Wissel A. Hadouir voor S. Elbers Excelsior
Video hoogtepunten en samenvatting Vitesse - Excelsior
Opstellingen Vitesse - Excelsior
De opstellingen van Vitesse en Excelsior zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Vitesse gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Excelsior zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-3
Wissels Vitesse
# Speler Pos.
24 Jeroen Houwen K
50 Thomas Oude Kotte V
8 Vyacheslav Karavaev V
23 Mukhtar Ali M
25 Navarone Foor M
42 Thomas Buitink A
16 Mitchell van Bergen A
Formatie 4-3-3
Basiselftal Excelsior
# Speler Pos.
12 Theo Zwarthoed K
2 Khalid Karami V
4 Wout Faes V
15 Jurgen Mattheij V
28 Lorenzo Burnet V
6 Hicham Faik M
22 Jeffry Fortes M
8 Ryan Koolwijk M
11 Stanley Elbers A
9 Mike van Duinen A
10 Luigi Bruins A
Voorbeschouwing Vitesse - Excelsior

Vitesse en Excelsior treffen elkaar in de 24e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jeroen Manschot en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Vitesse en Excelsior in de Eredivisie vond plaats op 9 september 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Vitesse. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide ploegen is Vitesse favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl Excelsior slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Vitesse 9
Winst Excelsior 3
Gelijkspel 3
Totaal 15

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Vitesse op een 7e positie staat, terwijl we Excelsior terugvinden op de 12e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is heldere lucht met weinig tot geen bewolking.

Tags
Vitesse - Excelsior Opstelling Vitesse Opstelling Excelsior Live Vitesse - Excelsior Live Vitesse - Excelsior kijken Vitesse - Excelsior kijken Live Vitesse - Excelsior stream Vitesse - Excelsior Fox Sports Nabeschouwing Vitesse - Excelsior Uitslag Vitesse - Excelsior Statistieken Vitesse - Excelsior Eredivisie 2017/2018 Vitesse - Excelsior wedden Vitesse - Excelsior gokken Vitesse - Excelsior Unibet