Nabeschouwing Willem II - Ajax (1-3) || Eredivisie 2017/2018

Zaterdag 28 oktober 2017 - 20:45 uur

In de Eredivisie 2017/2018 neemt Willem II het zaterdag 28 oktober 2017 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Koning Willem II Stadion in Tilburg.

Via de Willem II - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Willem II - Ajax (1-3)

Het Eredivisie duel tussen Willem II en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler geëindigd in een 1-3 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 55 minuten. E. Velikonja maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Willem II vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Ajax kwam in de 70e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van L. Schone, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 79e minuut zette S. de Jong zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Ajax de leiding in de wedstrijd nam.

Na 91 minuten werd de voorsprong voor Ajax vergroot nadat D. Neres de 1-3 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Ajax.

LIVE Willem II - Ajax 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Willem II - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

32' Gele kaart Ajax Gele kaart voor M. De Ligt Ajax
50' Gele kaart Willem II Gele kaart voor P. Chirivella Willem II
55' Penalty Willem II Penalty E. Velikonja Willem II 1-0
63' Wissel Willem II Wissel I. Azzaoui voor E. Velikonja Willem II
63' Wissel Ajax Wissel D. Sinkgraven voor M. Wober Ajax
63' Wissel Ajax Wissel S. de Jong voor D. van de Beek Ajax
70' Doelpunt Ajax Doelpunt L. Schone Ajax 1-1
74' Gele kaart Willem II Gele kaart voor B. Rienstra Willem II
79' Doelpunt Ajax Doelpunt S. de Jong met assist van K. Huntelaar Ajax 1-2
81' Wissel Ajax Wissel F. de Jong voor L. Schone Ajax
82' Wissel Willem II Wissel B. Ogbeche voor M. El Hankouri Willem II
82' Wissel Willem II Wissel F. Lewis voor T. Haye Willem II
91' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Neres Ajax 1-3
Video hoogtepunten en samenvatting Willem II - Ajax
Opstellingen Willem II - Ajax
De opstellingen van Willem II en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Willem II gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en Ajax zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Willem II - Ajax

Willem II en Ajax treffen elkaar in de 10e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Dennis Higler en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Willem II en Ajax in de Eredivisie vond plaats op 14 mei 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 20 duels tussen beide teams is Ajax favoriet. 17 keer wist de ploeg van Willem II te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Willem II. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Willem II 2
Winst Ajax 17
Totaal 20

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Willem II op een 15e positie staat, terwijl we Ajax terugvinden op de 2e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is motregen.