Nabeschouwing Willem II - FC Groningen (1-1) || Eredivisie 2017/2018

Zondag 21 januari 2018 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2017/2018 neemt Willem II het zondag 21 januari 2018 om 14:30 uur in eigen huis op tegen FC Groningen. De wedstrijd wordt gespeeld in Koning Willem II Stadion in Tilburg.

Via de Willem II - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Willem II - FC Groningen (1-1)

De Eredivisie 2017/2018 wedstrijd tussen Willem II en FC Groningen geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door R. Doan, waarmee FC Groningen met 0-1 de leiding nam. Willem II kwam na 71 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van I. Azzaoui, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Willem II - FC Groningen 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Willem II - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Doelpunt FC Groningen Doelpunt R. Doan met assist van J. Drost FC Groningen 0-1
30' Gele kaart Willem II Gele kaart voor D. Lachman Willem II
60' Wissel Willem II Wissel I. Azzaoui voor B. Ogbeche Willem II
63' Wissel Willem II Wissel D. Crowley voor M. El Hankouri Willem II
68' Wissel Willem II Wissel D. Dankerlui voor K. Tsimikas Willem II
71' Doelpunt Willem II Doelpunt I. Azzaoui met assist van P. Chirivella Willem II 1-1
76' Wissel FC Groningen Wissel T. van Weert voor L. Veldwijk FC Groningen
86' Wissel FC Groningen Wissel C. Antuna voor J. Bacuna FC Groningen
91' Gele kaart Willem II Gele kaart voor F. Heerkens Willem II
Video hoogtepunten en samenvatting Willem II - FC Groningen
Opstellingen Willem II - FC Groningen
De opstellingen van Willem II en FC Groningen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Willem II gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en FC Groningen zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Willem II - FC Groningen

Willem II en FC Groningen treffen elkaar in de 19e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Danny Desmond Makkelie en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Willem II en FC Groningen in de Eredivisie vond plaats op 20 oktober 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Willem II. Op basis van de afgelopen 21 duels tussen beide teams is FC Groningen favoriet. 11 keer wist de ploeg van Willem II te winnen, tegenover 6 winstpartijen voor Willem II. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Willem II 6
Winst FC Groningen 11
Totaal 21

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Willem II op een 15e positie staat, terwijl we FC Groningen terugvinden op de 13e plaats.