Nabeschouwing AGF - Honka (5-2) || Europa League 2020/2021

Donderdag 27 augustus 2020 - 19:00 uur

In de Europa League 2020/2021 neemt AGF het donderdag 27 augustus 2020 om 19:00 uur in eigen huis op tegen Honka. De wedstrijd wordt gespeeld in Ceres Park in Århus.

Via de AGF - Honka live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AGF - Honka (5-2)

Het Europa League duel tussen AGF en Honka is onder leiding van scheidsrechter Ioannis Papadopoulos geëindigd in een 5-2 overwinning voor AGF. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 21e minuut door F. Tingager, waarmee AGF met 1-0 de leiding nam. AGF vergrootte in de 29e minuut de voorsprong nadat het via een goal van P. Mortensen op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 35e minuut wist Honka de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via B. Martin Gonzalez.

P. Mortensen zette AGF even later op 3-1 nadat hij een door scheidsrechter Ioannis Papadopoulos toegekende penalty wist te benutten. In de 64e minuut kwam Honka weer dichterbij, nadat L. Kaufmann de stand terug wist te brengen naar 3-2. Daarmee was de wedstrijd echter nog niet gespeeld, want er volgde nog een hectische slotfase. In de 91e minuut was het P. Olsen van AGF wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 4-2 scoorde. Namens AGF mocht S. Tengstedt in de 92e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 5-2.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Ioannis Papadopoulos bij een 5-2 eindstand in het voordeel van AGF.

LIVE AGF - Honka 5-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AGF - Honka teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Doelpunt AGF Doelpunt F. Tingager met assist van C. H. Nielsen AGF 1-0
29' Doelpunt AGF Doelpunt P. Mortensen met assist van C. H. Nielsen AGF 2-0
35' Doelpunt Honka Doelpunt B. Martin Gonzalez met assist van L. Kaufmann Honka 2-1
44' Gele kaart AGF Gele kaart voor C. H. Nielsen AGF
47' Penalty AGF Penalty P. Mortensen AGF 3-1
56' Gele kaart AGF Gele kaart voor G. Links AGF
64' Doelpunt Honka Doelpunt L. Kaufmann met assist van J. M. Dongou Honka 3-2
69' Wissel Honka Wissel M. Kandji voor H. Aalto Honka
70' Wissel AGF Wissel S. Tengstedt voor J. D. Thorsteinsson AGF
78' Wissel AGF Wissel M. Jevtovic voor G. Links AGF
79' Wissel Honka Wissel A. Sejdiu voor B. Martin Gonzalez Honka
86' Wissel AGF Wissel B. Hvidt voor B. Blume AGF
91' Doelpunt AGF Doelpunt P. Olsen met assist van M. Jevtovic AGF 4-2
92' Doelpunt AGF Doelpunt S. Tengstedt AGF 5-2
Video hoogtepunten en samenvatting AGF - Honka
Opstellingen AGF - Honka
De opstellingen van AGF en Honka zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AGF gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Honka zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Voorbeschouwing AGF - Honka

AGF en Honka spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ioannis Papadopoulos en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat AGF en Honka elkaar treffen in de Europa League.