Nabeschouwing Leicester City - AEK Athene (2-0) || Europa League 2020/2021

Donderdag 10 december 2020 - 21:00 uur

In de Europa League 2020/2021 neemt Leicester City het donderdag 10 december 2020 om 21:00 uur in eigen huis op tegen AEK Athene. De wedstrijd wordt gespeeld in King Power Stadium in Leicester.

Via de Leicester City - AEK Athene live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Leicester City - AEK Athene (2-0)

Het Europa League duel tussen Leicester City en AEK Athene is onder leiding van scheidsrechter Lawrence Visser geëindigd in een 2-0 overwinning voor Leicester City. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door C. Ünder, waarmee Leicester City met 1-0 de leiding nam. Leicester City vergrootte in de 14e minuut de voorsprong nadat het via een goal van H. Barnes op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met een 2-0 stand in het voordeel van Leicester City.

LIVE Leicester City - AEK Athene 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Leicester City - AEK Athene teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt Leicester City Doelpunt C. Ünder Leicester City 1-0
14' Doelpunt Leicester City Doelpunt H. Barnes met assist van L. Thomas Leicester City 2-0
24' Gele kaart AEK Athens Gele kaart voor N. Hnid AEK Athens
55' Wissel AEK Athens Wissel T. Macheras voor L. Garcia AEK Athens
56' Wissel AEK Athens Wissel Y. Shakhov voor E. Svarnas AEK Athens
63' Wissel Leicester City Wissel N. Mendy voor W. Ndidi Leicester City
66' Wissel AEK Athens Wissel C. Albanis voor P. Mandalos AEK Athens
66' Wissel AEK Athens Wissel Nélson Oliveira voor K. Ansarifard AEK Athens
67' Wissel Leicester City Wissel Ayoze Pérez voor K. Iheanacho Leicester City
81' Wissel AEK Athens Wissel K. Galanopoulos voor André Simões AEK Athens
82' Wissel Leicester City Wissel H. Choudhury voor Y. Tielemans Leicester City
82' Wissel Leicester City Wissel W. Morgan voor W. Fofana Leicester City
Video hoogtepunten en samenvatting Leicester City - AEK Athene
Opstellingen Leicester City - AEK Athene
De opstellingen van Leicester City en AEK Athene zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Leicester City gaat aantreden in een 4-3-2-1 formatie en AEK Athene zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Formatie 4-3-2-1
Coach Brendan Rodgers
Voorbeschouwing Leicester City - AEK Athene

Leicester City en AEK Athene spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Lawrence Visser en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Leicester City en AEK Athene in de Europa League vond plaats op 29 oktober 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor Leicester City. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Leicester City favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl AEK Athene slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Leicester City 1
Winst AEK Athene 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Leicester City op een 1e positie staat, terwijl we AEK Athene terugvinden op de 4e plaats.