Nabeschouwing Lille - Sparta Praha (2-1) || Europa League 2020/2021

Donderdag 3 december 2020 - 18:55 uur

In de Europa League 2020/2021 neemt Lille het donderdag 3 december 2020 om 18:55 uur in eigen huis op tegen Sparta Praha. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Pierre-Mauroy in Villeneuve d'Ascq.

Via de Lille - Sparta Praha live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Lille - Sparta Praha (2-1)

Het Europa League duel tussen Lille en Sparta Praha is onder leiding van scheidsrechter Javier Estrada Fernández geëindigd in een 2-1 overwinning voor Lille. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste opvallende moment van de wedstrijd was de rode kaart voor O. Celustka van Sparta Praha. Na een tweede gele kaart te hebben gekregen moest deze in de 65e minuut het veld moest verlaten. De eerste goal viel pas in de tweede helft, na 71 minuten was het L. I. Krejci die Sparta Praha op een 0-1 voorsprong zette. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte B. Yilmaz namens LOSC Lille in de 80e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat B. Yilmaz namens LOSC Lille in de 84e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 2-1 zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Javier Estrada Fernández, waardoor Lille een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Lille - Sparta Praha 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Lille - Sparta Praha teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

46' Wissel Sparta Praha Wissel S. Plavsic voor D. Karlsson Sparta Praha
50' Gele kaart LOSC Lille Gele kaart voor D. Bradaric LOSC Lille
51' Gele kaart Sparta Praha Gele kaart voor B. Dockal Sparta Praha
55' Gele kaart Sparta Praha Gele kaart voor L. Krejci Sparta Praha
57' Gele kaart LOSC Lille Gele kaart voor B. Andre LOSC Lille
62' Gele kaart Sparta Praha Gele kaart voor O. Celustka Sparta Praha
65' Tweede gele kaart Sparta Praha Tweede gele kaart voor O. Celustka Sparta Praha
68' Wissel LOSC Lille Wissel J. Ikone voor Luiz Araujo LOSC Lille
71' Doelpunt Sparta Praha Doelpunt L. I. Krejci met assist van S. Plavsic Sparta Praha 0-1
77' Wissel LOSC Lille Wissel B. Yilmaz voor Y. Yazici LOSC Lille
77' Wissel LOSC Lille Wissel T. Weah voor T. Djalo LOSC Lille
80' Doelpunt LOSC Lille Doelpunt B. Yilmaz met assist van T. Weah LOSC Lille 1-1
81' Wissel Sparta Praha Wissel M. Travnik voor F. Soucek Sparta Praha
81' Wissel Sparta Praha Wissel M. Hanousek voor L. Julis Sparta Praha
84' Doelpunt LOSC Lille Doelpunt B. Yilmaz met assist van J. Ikone LOSC Lille 2-1
85' Wissel LOSC Lille Wissel R. Mandava voor D. Bradaric LOSC Lille
85' Wissel LOSC Lille Wissel B. Soumare voor B. Andre LOSC Lille
86' Gele kaart Sparta Praha Gele kaart voor L. I. Krejci Sparta Praha
89' Gele kaart LOSC Lille Gele kaart voor S. Botman LOSC Lille
89' Wissel Sparta Praha Wissel A. Karabec voor B. Dockal Sparta Praha
89' Wissel Sparta Praha Wissel M. Minchev voor L. Krejci Sparta Praha
Video hoogtepunten en samenvatting Lille - Sparta Praha
Opstellingen Lille - Sparta Praha
De opstellingen van Lille en Sparta Praha zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Lille gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Sparta Praha zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Coach Václav Kotal
Voorbeschouwing Lille - Sparta Praha

Lille en Sparta Praha spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Javier Estrada Fernández en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Lille en Sparta Praha in de Europa League vond plaats op 22 oktober 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor Lille. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Lille favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Sparta Praha slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Lille 1
Winst Sparta Praha 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Lille op een 1e positie staat, terwijl we Sparta Praha terugvinden op de 3e plaats.