Nabeschouwing Shakhtyor - Sfîntul Gheorghe (0-0) (1-4 na strafschoppen) || Europa League 2020/2021

Donderdag 27 augustus 2020 - 19:30 uur

In de Europa League 2020/2021 neemt Shakhtyor het donderdag 27 augustus 2020 om 19:30 uur in eigen huis op tegen Sfîntul Gheorghe. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadyen Budaŭnik in Soligorsk.

Via de Shakhtyor - Sfîntul Gheorghe live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Shakhtyor - Sfîntul Gheorghe (0-0) (1-4 na strafschoppen)

Het Europa League duel tussen Shakhtyor en Sfîntul Gheorghe is onder leiding van scheidsrechter Dragan Petrović geëindigd in een overwinning voor Sfîntul Gheorghe. Er moesten strafschoppen aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Na de reguliere speeltijd was de stand 0-0 en ook na verlenging kwam er geen winnaar uit de bus. Uiteindelijk bleek Sfîntul Gheorghe het meest scherp tijdens de strafschoppenserie, die door de ploeg met 1-4 gewonnen werd.

Het was lang wachten op het eerste doelpunt, want in de reguliere speeltijd konden beide ploegen niet tot scoren komen. Hier bleek uiteindelijk een verlenging voor nodig te zijn.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor D. Bodul in de 28e minuut, waardoor Shakhtyor met een man minder kwam te staan. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 0-0 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. Hierna was de extra tijd ten einde. Omdat er ook na de extra tijd geen winnaar aangewezen kon worden, moesten strafschoppen uiteindelijk de beslissing brengen. In de 121e minuut kreeg M. Railean van Sfîntul Gheorghe voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Sfîntul Gheorghe de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Qua balbezit waren Shakhtyor en Sfîntul Gheorghe gedurende de wedstrijd redelijk gelijk aan elkaar. De meeste kansen waren voor Shakhtyor, dat de kansen alleen niet wist om te zetten in doelpunten.

Ook de verlenging zorgde uiteindelijk niet voor een winnaar, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden. Uiteindelijk resulteerde dit in een 1-4 score in het voordeel van Sfîntul Gheorghe, die daarmee de overwinning mocht claimen.

LIVE Shakhtyor - Sfîntul Gheorghe 0-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Shakhtyor - Sfîntul Gheorghe teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

28' Rode kaart Shakhtyor Rode kaart voor D. Bodul Shakhtyor
46' Wissel Shakhtyor Wissel J. Yakhshibaev voor A. Arkhipov Shakhtyor
46' Wissel Shakhtyor Wissel S. Balanovich voor I. Ivanović Shakhtyor
55' Gele kaart Sfîntul Gheorghe Gele kaart voor E. Slivca Sfîntul Gheorghe
68' Wissel Shakhtyor Wissel J. Szöke voor Y. Kendysh Shakhtyor
72' Gele kaart Sfîntul Gheorghe Gele kaart voor R. Mochulyak Sfîntul Gheorghe
79' Wissel Sfîntul Gheorghe Wissel M. Iurcu voor R. Mochulyak Sfîntul Gheorghe
84' Wissel Sfîntul Gheorghe Wissel V. Plămădeală voor S. Sagna Sfîntul Gheorghe
88' Gele kaart Shakhtyor Gele kaart voor J. Szöke Shakhtyor
90' Gele kaart Sfîntul Gheorghe Gele kaart voor D. Mandricenco Sfîntul Gheorghe
91' Wissel Sfîntul Gheorghe Wissel A. Suvorov voor D. Mandricenco Sfîntul Gheorghe
105' Wissel Shakhtyor Wissel V. Sotnikov voor R. Begunov Shakhtyor
112' Gele kaart Shakhtyor Gele kaart voor A. Sachivko Shakhtyor
121' Gele kaart Sfîntul Gheorghe Gele kaart voor M. Railean Sfîntul Gheorghe
121' Tweede gele kaart Sfîntul Gheorghe Tweede gele kaart voor M. Railean Sfîntul Gheorghe
1' Penalty gescoord in shootout Sfîntul Gheorghe Penalty gescoord in shootout E. Slivca Sfîntul Gheorghe
1' Penalty gemist in shootout Shakhtyor Penalty gemist in shootout J. Yakhshibaev Shakhtyor
2' Penalty gescoord in shootout Sfîntul Gheorghe Penalty gescoord in shootout M. Iurcu Sfîntul Gheorghe
2' Penalty gemist in shootout Shakhtyor Penalty gemist in shootout V. Sotnikov Shakhtyor
3' Penalty gescoord in shootout Sfîntul Gheorghe Penalty gescoord in shootout R. Volkov Sfîntul Gheorghe
3' Penalty gescoord in shootout Shakhtyor Penalty gescoord in shootout A. Sachivko Shakhtyor
4' Penalty gescoord in shootout Sfîntul Gheorghe Penalty gescoord in shootout A. Suvorov Sfîntul Gheorghe
Video hoogtepunten en samenvatting Shakhtyor - Sfîntul Gheorghe
Opstellingen Shakhtyor - Sfîntul Gheorghe
De opstellingen van Shakhtyor en Sfîntul Gheorghe zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Shakhtyor gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Sfîntul Gheorghe zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.