Nabeschouwing Liège - Beerschot-Wilrijk (1-4) || Eerste Divisie B 2023/2024

Zondag 4 februari 2024 - 19:15 uur

In de Eerste Divisie B 2023/2024 neemt Liège het zondag 4 februari 2024 om 19:15 uur in eigen huis op tegen Beerschot-Wilrijk. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Rue de la Tonne in Liège.

Via de Liège - Beerschot-Wilrijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Liège - Beerschot-Wilrijk (1-4)

Het Eerste Divisie B duel tussen Liège en Beerschot-Wilrijk is onder leiding van scheidsrechter Klass Clerkx geëindigd in een 1-4 overwinning voor Beerschot-Wilrijk. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Beerschot-Wilrijk kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 1e minuut, dankzij een goal van Charly Keita. In de 30e minuut kreeg Ryan Merlen van Liège voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Liège de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. In de 46e minuut moest Liège verder met een man minder nadat Abian Arslan een rode kaart had gekregen.

Met deze stand gingen beide teams de rust in. In de tweede helft scoorde Benoit Bruggeman de gelijkmaker voor Liège in de 56e minuut, waardoor beide teams weer op gelijke hoogte stonden. In de 79e was het Beerschot-Wilrijk dat op voorsprong kwam te staan na een goal van Charly Keita. Na 88 minuten kwam Beerschot-Wilrijk op een veiligere 1-3 voorsprong na een goal van Sekou Diawara. In de 96e minuut viel opnieuw een doelpunt. Het was DMargio Wright-Phillips van Beerschot-Wilrijk die daarmee de stand op 1-4 zette.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Klass Clerkx bij een 1-4 eindstand in het voordeel van Beerschot-Wilrijk.

LIVE Liège - Beerschot-Wilrijk 1-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Liège - Beerschot-Wilrijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Doelpunt Beerschot-Wilrijk Doelpunt Charly Keita met assist van Tom Reyners Beerschot-Wilrijk 0-1
24' Gele kaart Liège Gele kaart voor Ryan Merlen Liège
30' Tweede gele kaart Liège Tweede gele kaart voor Ryan Merlen Liège
41' Gele kaart Beerschot-Wilrijk Gele kaart voor Mardochee Nzita Beerschot-Wilrijk
46' Wissel Liège Wissel Maxime Cavelier voor Alessio Cascio Liège
46' Rode kaart Liège Rode kaart voor Abian Arslan Liège
56' Doelpunt Liège Doelpunt Benoit Bruggeman met assist van Maxime Cavelier Liège 1-1
69' Wissel Liège Wissel Lucca Lucker voor Benoit Bruggeman Liège
71' Wissel Beerschot-Wilrijk Wissel Sekou Diawara voor Dean Huiberts Beerschot-Wilrijk
72' Wissel Beerschot-Wilrijk Wissel DMargio Wright-Phillips voor Mardochee Nzita Beerschot-Wilrijk
73' Gele kaart Beerschot-Wilrijk Gele kaart voor Tom Reyners Beerschot-Wilrijk
76' Wissel Liège Wissel Benjamin Van den Ackerveken voor Yannick Gaby Loemba Liège
77' Gele kaart Beerschot-Wilrijk Gele kaart voor Simion Michez Beerschot-Wilrijk
79' Doelpunt Beerschot-Wilrijk Doelpunt Charly Keita Beerschot-Wilrijk 1-2
85' Wissel Liège Wissel Zakaria Atteri voor Benjamin Edouardo Lambot Liège
85' Wissel Liège Wissel Tom Panepinto voor Jonathan DOstillio Liège
88' Doelpunt Beerschot-Wilrijk Doelpunt Sekou Diawara met assist van Simion Michez Beerschot-Wilrijk 1-3
89' Gele kaart Liège Gele kaart voor Benoit Nyssen Liège
98' Gele kaart Liège Gele kaart voor DMargio Wright-Phillips Liège
90' Gele kaart Liège Gele kaart voor Ibrahim Alhassan Abdullahi Tom Reyners Liège
90' Wissel Beerschot-Wilrijk Wissel Axl Van Himbeeck voor Charly Keita Beerschot-Wilrijk
91' Wissel Beerschot-Wilrijk Wissel Maxime Cavelier voor Beerschot-Wilrijk
96' Doelpunt Beerschot-Wilrijk Doelpunt DMargio Wright-Phillips met assist van Thibaud Verlinden Beerschot-Wilrijk 1-4
97' Gele kaart Liège Gele kaart voor Kevin Debaty Liège
Video hoogtepunten en samenvatting Liège - Beerschot-Wilrijk
Opstellingen Liège - Beerschot-Wilrijk
De opstellingen van Liège en Beerschot-Wilrijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Liège - Beerschot-Wilrijk

Liège en Beerschot-Wilrijk treffen elkaar in de 20e speelronde van de Eerste Divisie B van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Klass Clerkx en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Liège en Beerschot-Wilrijk in de Eerste Divisie B vond plaats op 26 november 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Beerschot-Wilrijk. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Beerschot-Wilrijk favoriet. 1 keer wist de ploeg van Liège te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Liège. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Liège 0
Winst Beerschot-Wilrijk 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Liège op een 8e positie staat, terwijl we Beerschot-Wilrijk terugvinden op de 2e plaats.