Nabeschouwing Liège - KRC Genk II (5-0) || Eerste Divisie B 2023/2024

Vrijdag 19 april 2024 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie B 2023/2024 neemt Liège het vrijdag 19 april 2024 om 20:00 uur in eigen huis op tegen KRC Genk II. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Rue de la Tonne in Liège.

Via de Liège - KRC Genk II live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Liège - KRC Genk II (5-0)

Het Eerste Divisie B duel tussen Liège en KRC Genk II is onder leiding van scheidsrechter Quentin Pirard geëindigd in een 5-0 overwinning voor Liège. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 15 minuten. B. Nyssen maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Liège vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Liège vergrootte in de 33e minuut de voorsprong nadat het via een goal van A. Arslan op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 52e minuut kreeg K. Haroun van KRC Genk II voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en KRC Genk II de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

In de 66e minuut volgde een derde treffer van Liège, waarmee J. DOstilio zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Ook na de derde treffer nam Liège geen gas terug, waardoor in de 77e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van B. Nyssen. De vijfde treffer van Liège viel in de 79e minuut en kwam op naam te staan van D. Mouchamps.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Quentin Pirard en eindigde de wedstrijd dus met een 5-0 stand in het voordeel van Liège.

LIVE Liège - KRC Genk II 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Liège - KRC Genk II teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Penalty Liège Penalty B. Nyssen Liège 1-0
33' Doelpunt Liège Doelpunt A. Arslan met assist van R. Merlen Liège 2-0
37' Gele kaart KRC Genk II Gele kaart voor K. Haroun KRC Genk II
43' Gele kaart Liège Gele kaart voor Z. Atteri Liège
46' Wissel KRC Genk II Wissel Zaïd Bafdili voor Konstantinos Karetsas KRC Genk II
46' Gele kaart KRC Genk II Gele kaart voor Christian Akpan KRC Genk II
47' Gele kaart Liège Gele kaart voor A. Arslan Liège
52' Tweede gele kaart KRC Genk II Tweede gele kaart voor K. Haroun KRC Genk II
62' Wissel Liège Wissel M. Mouhli voor Z. Atteri Liège
62' Wissel Liège Wissel M. Cavelier voor A. Arslan Liège
66' Wissel KRC Genk II Wissel Wilson Da Costa voor Cédric Nuozzi KRC Genk II
66' Doelpunt Liège Doelpunt J. DOstilio met assist van B. Nyssen Liège 3-0
67' Wissel KRC Genk II Wissel S. Lazar voor Kelvin John KRC Genk II
77' Doelpunt Liège Doelpunt B. Nyssen met assist van B. Lambot Liège 4-0
78' Wissel Liège Wissel D. Mouchamps voor A. Cascio Liège
78' Wissel KRC Genk II Wissel Deniz Arabaci voor Nolan Martens KRC Genk II
78' Wissel KRC Genk II Wissel Saïdou Touré voor Naoki Kumata KRC Genk II
79' Doelpunt Liège Doelpunt D. Mouchamps met assist van B. Lambot Liège 5-0
86' Wissel Liège Wissel B. Van Den Ackerveken voor B. Lambot Liège
86' Wissel Liège Wissel J. Lioka voor R. Merlen Liège
92' Gele kaart KRC Genk II Gele kaart voor Saïdou Touré KRC Genk II
Video hoogtepunten en samenvatting Liège - KRC Genk II
Opstellingen Liège - KRC Genk II
De opstellingen van Liège en KRC Genk II zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Liège - KRC Genk II

Liège en KRC Genk II treffen elkaar in de 30e speelronde van de Eerste Divisie B van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Quentin Pirard en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Liège en KRC Genk II in de Eerste Divisie B vond plaats op 3 november 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Liège. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Liège favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl KRC Genk II slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Liège 1
Winst KRC Genk II 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Liège op een 7e positie staat, terwijl we KRC Genk II terugvinden op de 9e plaats.