Nabeschouwing Liège - Waasland-Beveren (5-1) || Eerste Divisie B 2023/2024

Zondag 31 maart 2024 - 19:15 uur



In de Eerste Divisie B 2023/2024 neemt Liège het zondag 31 maart 2024 om 19:15 uur in eigen huis op tegen Waasland-Beveren. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Rue de la Tonne in Liège.

Via de Liège - Waasland-Beveren live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Liège - Waasland-Beveren (5-1)

Het Eerste Divisie B duel tussen Liège en Waasland-Beveren is onder leiding van scheidsrechter Matonga Simonini geëindigd in een 5-1 overwinning voor Liège. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 4-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door Y. Loemba, waarmee Liège met 1-0 de leiding nam. Liège vergrootte in de 26e minuut de voorsprong nadat het via een goal van R. Merlen op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 33e minuut volgde een derde treffer van Liège, waarmee J. Bustin zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Liège geen gas terug, waardoor in de 48e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van B. Bruggeman. Na 52 minuten wist Waasland-Beveren eindelijk iets terug te doen. Via een doelpunt van Anthony Limbombe bracht het de achterstand terug tot 4-1. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 92e minuut en kwam op naam te staan van Liège speler M. Cavelier, die daarmee tekende voor de 5-1.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Matonga Simonini bij een 5-1 eindstand in het voordeel van Liège.

Wedstrijdstatistieken Liège - Waasland-Beveren
Goals
5
1
Balbezit
33%
67%
Gele kaarten
0
2
Schoten totaal
22
17
Schoten op doel
10
3
Aanvallen
74
78
Gevaarlijke aanvallen
55
54
Passes
330
663
Overtredingen
9
15
Buitenspel
1
3
Corners
4
5
Wissels
5
3
LIVE Liège - Waasland-Beveren 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Liège - Waasland-Beveren teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
10' Doelpunt Liège Doelpunt Y. Loemba met assist van B. Nyssen Liège 1-0
17' Gele kaart Waasland-Beveren Gele kaart voor Jay-Dee Geusens Waasland-Beveren
26' Doelpunt Liège Doelpunt R. Merlen Liège 2-0
33' Doelpunt Liège Doelpunt J. Bustin met assist van B. Bruggeman Liège 3-0
48' Doelpunt Liège Doelpunt B. Bruggeman met assist van R. Merlen Liège 4-0
46' Wissel Waasland-Beveren Wissel Erdon Daci voor Taofeek Ismaheel Waasland-Beveren
46' Wissel Waasland-Beveren Wissel Dylan Dassy voor Jakov Filipovic Waasland-Beveren
52' Doelpunt Waasland-Beveren Doelpunt Anthony Limbombe met assist van Sheldon Bateau  Waasland-Beveren 4-1
68' Gele kaart Waasland-Beveren Gele kaart voor Petar Vitanov Waasland-Beveren
75' Wissel Waasland-Beveren Wissel Hüseyin Ertürk voor Petar Vitanov Waasland-Beveren
77' Wissel Liège Wissel L. Lucker voor B. Bruggeman Liège
83' Wissel Liège Wissel M. Cavelier voor A. Cascio Liège
83' Wissel Liège Wissel M. Mouhli voor Y. Loemba Liège
88' Wissel Liège Wissel A. Arslan voor Z. Atteri Liège
88' Wissel Liège Wissel D. Mouchamps voor J. DOstilio Liège
92' Doelpunt Liège Doelpunt M. Cavelier met assist van L. Lucker Liège 5-1
Video hoogtepunten en samenvatting Liège - Waasland-Beveren
Opstellingen Liège - Waasland-Beveren
De opstellingen van Liège en Waasland-Beveren zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Wissels Waasland-Beveren
# Speler Pos.
16 Maxime De Man K
20 Dylan Dassy V
13 Ahmed Khatir V
22 David Hrnčár V
33 Louis Verstraete M
5 Everton Luiz Guimaraes Bilher M
10 Erdon Daci A
74 Hüseyin Ertürk A
Voorbeschouwing Liège - Waasland-Beveren

Liège en Waasland-Beveren treffen elkaar in de 27e speelronde van de Eerste Divisie B van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Matonga Simonini en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Liège en Waasland-Beveren in de Eerste Divisie B vond plaats op 24 september 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Liège. Op basis van de afgelopen 5 duels tussen beide teams is Waasland-Beveren favoriet. 3 keer wist de ploeg van Liège te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Liège. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Liège 1
Winst Waasland-Beveren 3
Gelijkspel 1
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Liège op een 8e positie staat, terwijl we Waasland-Beveren terugvinden op de 7e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Liège - Waasland-Beveren Opstelling Liège Opstelling Waasland-Beveren Live Liège - Waasland-Beveren Live Liège - Waasland-Beveren kijken Liège - Waasland-Beveren kijken Live Liège - Waasland-Beveren stream Liège - Waasland-Beveren Fox Sports Nabeschouwing Liège - Waasland-Beveren Uitslag Liège - Waasland-Beveren Statistieken Liège - Waasland-Beveren Eerste Divisie B 2023/2024 Liège - Waasland-Beveren wedden Liège - Waasland-Beveren gokken Liège - Waasland-Beveren Unibet