Nabeschouwing RFC Seraing - Francs Borains (1-5) || Eerste Divisie B 2023/2024

Zondag 14 januari 2024 - 16:00 uur

In de Eerste Divisie B 2023/2024 neemt RFC Seraing het zondag 14 januari 2024 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Francs Borains. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade du Pairay in Seraing.

Via de RFC Seraing - Francs Borains live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing RFC Seraing - Francs Borains (1-5)

Het Eerste Divisie B duel tussen RFC Seraing en Francs Borains is onder leiding van scheidsrechter Klass Clerkx geëindigd in een 1-5 overwinning voor Francs Borains. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. RFC Seraing kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 1e minuut, dankzij een goal van Pape Moussa Fall. Francs Borains kwam in de 10e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Corenthyn Lavie, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 16e minuut zette Romain Donnez zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Francs Borains de leiding in de wedstrijd nam.

RFC Seraing kreeg een penalty toegewezen in de 20e minuut, die werd genomen door Gerald Kilota. Deze wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de 1-2 op het scorebord bleef staan. Na 32 minuten werd de voorsprong voor Francs Borains vergroot nadat Jordan Attah Kadiri de 1-3 wist te scoren. Na 61 minuten was het Corenthyn Lavie van Francs Borains de kans kreeg om de wedstrijd via een penalty opnieuw van een goal te voorzien, maar zijn inzet vanaf 11 meter bleek niet voldoende om de kans te benutten, waardoor de score 1-2 bleef. In de 69e minuut viel opnieuw een doelpunt. Het was Jordan Attah Kadiri van Francs Borains die daarmee de stand op 1-4 zette. Even later in de 86e minuut viel ook nog een zesde en tevens laatste doelpunt in de wedstrijd. De stand werd daarmee op 1-5 gezet door Fode Guirassy van Francs Borains.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Klass Clerkx bij een 1-5 eindstand in het voordeel van Francs Borains.

LIVE RFC Seraing - Francs Borains 1-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd RFC Seraing - Francs Borains teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Doelpunt RFC Seraing Doelpunt Pape Moussa Fall met assist van Maidine Douane RFC Seraing 1-0
10' Doelpunt Francs Borains Doelpunt Corenthyn Lavie met assist van Romain Donnez Francs Borains 1-1
16' Doelpunt Francs Borains Doelpunt Romain Donnez Francs Borains 1-2
20' Penalty gemist RFC Seraing Penalty gemist Gerald Kilota Gerald Kilota RFC Seraing
32' Doelpunt Francs Borains Doelpunt Jordan Attah Kadiri met assist van Mathias Francotte Francs Borains 1-3
35' Gele kaart RFC Seraing Gele kaart voor Pape Moussa Fall RFC Seraing
46' Wissel RFC Seraing Wissel Steve Mvoué voor Mathieu Cachbach RFC Seraing
46' Wissel RFC Seraing Wissel Désiré Segbé Azankpo voor Lilian Raillot RFC Seraing
56' Gele kaart Francs Borains Gele kaart voor Jordan Attah Kadiri Francs Borains
56' Gele kaart RFC Seraing Gele kaart voor Marvin Tshibuabua RFC Seraing
57' Wissel RFC Seraing Wissel Alama Bayo voor Sonny Perrey RFC Seraing
61' Penalty gemist Francs Borains Penalty gemist Corenthyn Lavie Corenthyn Lavie Francs Borains
63' Gele kaart RFC Seraing Gele kaart voor Mahamadou Dembélé RFC Seraing
68' Wissel Francs Borains Wissel Niklo Dailly voor Corenthyn Lavie Francs Borains
68' Wissel RFC Seraing Wissel Édouard Soumah-Abbad voor Christophe Lepoint RFC Seraing
69' Doelpunt Francs Borains Doelpunt Jordan Attah Kadiri met assist van Fode Guirassy Francs Borains 1-4
80' Wissel Francs Borains Wissel Clément Tainmont voor Yanis Massolin Francs Borains
86' Eigen doelpunt Francs Borains Eigen doelpunt Fode Guirassy Francs Borains 1-5
87' Wissel Francs Borains Wissel Hedy Chaabi voor Jordan Attah Kadiri Francs Borains
87' Wissel Francs Borains Wissel Levi Malungu voor Fode Guirassy Francs Borains
Video hoogtepunten en samenvatting RFC Seraing - Francs Borains
Opstellingen RFC Seraing - Francs Borains
De opstellingen van RFC Seraing en Francs Borains zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.