Nabeschouwing RFC Seraing - Lommel United (2-2) || Eerste Divisie B 2023/2024

Vrijdag 8 december 2023 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie B 2023/2024 neemt RFC Seraing het vrijdag 8 december 2023 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Lommel United. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade du Pairay in Seraing.

Via de RFC Seraing - Lommel United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing RFC Seraing - Lommel United (2-2)

De Eerste Divisie B 2023/2024 wedstrijd tussen RFC Seraing en Lommel United geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 19e minuut door Lucas Schoofs, waarmee Lommel United met 0-1 de leiding nam. RFC Seraing kwam in de 31e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Maidine Douane, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 66e minuut zette Arthur zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Lommel United de leiding in de wedstrijd nam.

Na 73 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Édouard Soumah-Abbad de 2-2 maakte voor RFC Seraing.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE RFC Seraing - Lommel United 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd RFC Seraing - Lommel United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Doelpunt Lommel United Doelpunt Lucas Schoofs met assist van Sam De Grand Lommel United 0-1
24' Gele kaart RFC Seraing Gele kaart voor Alama Bayo RFC Seraing
31' Doelpunt RFC Seraing Doelpunt Maidine Douane met assist van Alama Bayo RFC Seraing 1-1
51' Gele kaart Lommel United Gele kaart voor Sam De Grand Lommel United
60' Wissel Lommel United Wissel Igor Vetokele voor Zalán Vancsa Lommel United
62' Gele kaart Lommel United Gele kaart voor Kluiverth Aguilar Lommel United
66' Doelpunt Lommel United Doelpunt Arthur met assist van Sam De Grand Lommel United 1-2
68' Wissel RFC Seraing Wissel Édouard Soumah-Abbad voor Steve Mvoué RFC Seraing
72' Gele kaart RFC Seraing Gele kaart voor Gerald Kilota RFC Seraing
73' Doelpunt RFC Seraing Doelpunt Édouard Soumah-Abbad met assist van Pape Moussa Fall RFC Seraing 2-2
74' Wissel Lommel United Wissel Rob Nizet voor Sam De Grand Lommel United
79' Wissel RFC Seraing Wissel Désiré Segbé Azankpo voor Alama Bayo RFC Seraing
87' Gele kaart RFC Seraing Gele kaart voor Christophe Lepoint RFC Seraing
92' Gele kaart RFC Seraing Gele kaart voor Marvin Tshibuabua RFC Seraing
Video hoogtepunten en samenvatting RFC Seraing - Lommel United
Opstellingen RFC Seraing - Lommel United
De opstellingen van RFC Seraing en Lommel United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing RFC Seraing - Lommel United

RFC Seraing en Lommel United treffen elkaar in de 15e speelronde van de Eerste Divisie B van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Laurent Willems en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen RFC Seraing en Lommel United in de Eerste Divisie B vond plaats op 24 april 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor RFC Seraing. Op basis van de afgelopen 6 duels tussen beide ploegen is RFC Seraing favoriet. De thuisploeg wist 5 keer te winnen, terwijl Lommel United slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst RFC Seraing 5
Winst Lommel United 1
Totaal 6

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel RFC Seraing op een 15e positie staat, terwijl we Lommel United terugvinden op de 6e plaats.