Nabeschouwing Waasland-Beveren - Dender (3-2) || Eerste Divisie B 2023/2024

Vrijdag 24 november 2023 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie B 2023/2024 neemt Waasland-Beveren het vrijdag 24 november 2023 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Dender. De wedstrijd wordt gespeeld in Freethiel-Stadion in Beveren-Waas.

Via de Waasland-Beveren - Dender live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Waasland-Beveren - Dender (3-2)

Het Eerste Divisie B duel tussen Waasland-Beveren en Dender is onder leiding van scheidsrechter Ken Vermeiren geëindigd in een 3-2 overwinning voor Waasland-Beveren. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 15 minuten. Anthony Limbombe maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Waasland-Beveren vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Waasland-Beveren vergrootte in de 22e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Taofeek Ismaheel op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 51e minuut wist Dender de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Bruny Nsimba.

Na 60 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Ali Akman de 2-2 maakte voor Dender. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Waasland-Beveren dat in de 64e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Anthony Limbombe de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Ken Vermeiren en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Waasland-Beveren.

LIVE Waasland-Beveren - Dender 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Waasland-Beveren - Dender teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Gele kaart Dender Gele kaart voor Joedrick Pupe Dender
13' Gele kaart Dender Gele kaart voor Dylan Ragolle Dender
15' Penalty Waasland-Beveren Penalty Anthony Limbombe Waasland-Beveren 1-0
22' Doelpunt Waasland-Beveren Doelpunt Taofeek Ismaheel met assist van Anthony Limbombe Waasland-Beveren 2-0
46' Wissel Dender Wissel Ali Akman voor Stefano Marzo Dender
46' Wissel Dender Wissel Michael Lallemand voor Nicolas Antoine Rajsel Dender
46' Wissel Dender Wissel Olivier Myny voor Gilles Ruyssen Dender
51' Doelpunt Dender Doelpunt Bruny Nsimba met assist van Lennard Hens Dender 2-1
60' Doelpunt Dender Doelpunt Ali Akman met assist van Lennard Hens Dender 2-2
64' Doelpunt Waasland-Beveren Doelpunt Anthony Limbombe met assist van Tiago Cukur Waasland-Beveren 3-2
70' Wissel Waasland-Beveren Wissel Goduine Koyalipou voor Taofeek Ismaheel Waasland-Beveren
76' Gele kaart Waasland-Beveren Gele kaart voor Sheldon Bateau Waasland-Beveren
76' Wissel Dender Wissel Fabio Ferraro voor Dylan Ragolle Dender
79' Wissel Waasland-Beveren Wissel Mathis Servais voor Tiago Cukur Waasland-Beveren
81' Gele kaart Dender Gele kaart voor Olivier Myny Dender
88' Wissel Waasland-Beveren Wissel Sander Coopman voor Anthony Limbombe Waasland-Beveren
95' Gele kaart Waasland-Beveren Gele kaart voor Goduine Koyalipou Waasland-Beveren
Video hoogtepunten en samenvatting Waasland-Beveren - Dender
Opstellingen Waasland-Beveren - Dender
De opstellingen van Waasland-Beveren en Dender zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Waasland-Beveren - Dender

Waasland-Beveren en Dender treffen elkaar in de 13e speelronde van de Eerste Divisie B van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ken Vermeiren en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Waasland-Beveren en Dender in de Eerste Divisie B vond plaats op 11 februari 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Waasland-Beveren. Op basis van de afgelopen 10 duels tussen beide ploegen is Waasland-Beveren favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl Dender slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Waasland-Beveren 6
Winst Dender 2
Totaal 10

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Waasland-Beveren op een 11e positie staat, terwijl we Dender terugvinden op de 4e plaats.