Nabeschouwing Waasland-Beveren - KV Oostende (2-3) || Eerste Divisie B 2023/2024

Zondag 3 maart 2024 - 19:15 uur

In de Eerste Divisie B 2023/2024 neemt Waasland-Beveren het zondag 3 maart 2024 om 19:15 uur in eigen huis op tegen KV Oostende. De wedstrijd wordt gespeeld in Kunstrasenplatz Jean-Löring-Sportpark in Beveren.

Via de Waasland-Beveren - KV Oostende live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Waasland-Beveren - KV Oostende (2-3)

Het Eerste Divisie B duel tussen Waasland-Beveren en KV Oostende is onder leiding van scheidsrechter Klass Clerkx geëindigd in een 2-3 overwinning voor KV Oostende. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 23e minuut door Erdon Daci, waarmee Waasland-Beveren met 1-0 de leiding nam. Waasland-Beveren vergrootte in de 54e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Goduine Koyalipou op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 68e minuut wist KV Oostende de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Juanda Fuentes.

Na 74 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Juanda Fuentes de 2-2 maakte voor KV Oostende. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk KV Oostende dat in de 80e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Mohamed Berte de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Klass Clerkx en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van KV Oostende.

LIVE Waasland-Beveren - KV Oostende 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Waasland-Beveren - KV Oostende teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Doelpunt Waasland-Beveren Doelpunt Erdon Daci met assist van Mathis Servais Waasland-Beveren 1-0
44' Gele kaart Waasland-Beveren Gele kaart voor Petar Vitanov Waasland-Beveren
54' Doelpunt Waasland-Beveren Doelpunt Goduine Koyalipou met assist van Erdon Daci Waasland-Beveren 2-0
60' Wissel KV Oostende Wissel Maxime DArpino voor Alfons Amade KV Oostende
61' Wissel KV Oostende Wissel Juanda Fuentes voor Ewan Henderson KV Oostende
61' Wissel KV Oostende Wissel Daniel Pérez voor Luis Hartwig KV Oostende
63' Wissel Waasland-Beveren Wissel Anthony Limbombe voor Mathis Servais Waasland-Beveren
63' Wissel Waasland-Beveren Wissel Dries Wuytens voor David Hrnčár Waasland-Beveren
63' Wissel Waasland-Beveren Wissel Jay-Dee Geusens voor Petar Vitanov Waasland-Beveren
68' Doelpunt KV Oostende Doelpunt Juanda Fuentes met assist van Massimo Decoene KV Oostende 2-1
74' Doelpunt KV Oostende Doelpunt Juanda Fuentes KV Oostende 2-2
76' Wissel KV Oostende Wissel Zechariah Medley voor Thomas Basila KV Oostende
80' Doelpunt KV Oostende Doelpunt Mohamed Berte met assist van Brent Laes  KV Oostende 2-3
85' Wissel Waasland-Beveren Wissel Giorgi Moistsrapishvili voor Jakov Filipović Waasland-Beveren
87' Gele kaart Waasland-Beveren Gele kaart voor Louis Verstraete Waasland-Beveren
92' Gele kaart Waasland-Beveren Gele kaart voor Giorgi Moistsrapishvili Waasland-Beveren
90' Wissel KV Oostende Wissel Robbie DHaese voor Juanda Fuentes KV Oostende
94' Gele kaart KV Oostende Gele kaart voor Maxime DArpino KV Oostende
Video hoogtepunten en samenvatting Waasland-Beveren - KV Oostende
Opstellingen Waasland-Beveren - KV Oostende
De opstellingen van Waasland-Beveren en KV Oostende zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Waasland-Beveren - KV Oostende

Waasland-Beveren en KV Oostende treffen elkaar in de 24e speelronde van de Eerste Divisie B van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Klass Clerkx en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Waasland-Beveren en KV Oostende in de Eerste Divisie B vond plaats op 10 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Waasland-Beveren. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide ploegen is Waasland-Beveren favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl KV Oostende slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Waasland-Beveren 6
Winst KV Oostende 5
Totaal 15

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Waasland-Beveren op een 7e positie staat, terwijl we KV Oostende terugvinden op de 14e plaats.