Nabeschouwing Gent - Anderlecht (1-0) || Jupiler Pro League 2021/2022

Zondag 20 maart 2022 - 18:30 uur

In de Jupiler Pro League 2021/2022 neemt Gent het zondag 20 maart 2022 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Anderlecht. De wedstrijd wordt gespeeld in GHELAMCO-arena in Gent.

Via de Gent - Anderlecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Gent - Anderlecht (1-0)

Het Jupiler Pro League duel tussen Gent en Anderlecht is onder leiding van scheidsrechter Jonathan Lardot geëindigd in een 1-0 overwinning voor Gent. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 81e minuut door T. Tissoudali, waarmee Gent met 1-0 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Anderlecht dat het doel van de tegenstander meerdere keren onder vuur nam. De verschillende doelpogingen zouden echter geen treffer meer opleveren voor de bezoekers.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jonathan Lardot, waardoor Gent de winst binnen sleepte dankzij een 1-0 overwinning.

LIVE Gent - Anderlecht 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Gent - Anderlecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor L. Magallan Anderlecht
29' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor S. Gomez Anderlecht
77' Wissel Anderlecht Wissel A. Ait El Hadj voor L. Refaelov Anderlecht
77' Wissel Anderlecht Wissel B. Raman voor J. Zirkzee Anderlecht
80' Wissel Gent Wissel D. Lemajic voor L. Depoitre Gent
80' Wissel Gent Wissel E. Owusu voor A. Hjulsager Gent
81' Doelpunt Gent Doelpunt T. Tissoudali met assist van S. Kums Gent 1-0
85' Wissel Gent Wissel N. Fortuna voor A. Castro-Montes Gent
85' Wissel Gent Wissel A. Hanche-Olsen voor M. Samoise Gent
85' Wissel Anderlecht Wissel F. Amuzu voor Y. Verschaeren Anderlecht
93' Wissel Gent Wissel R. Bezus voor T. Tissoudali Gent
Video hoogtepunten en samenvatting Gent - Anderlecht
Opstellingen Gent - Anderlecht
De opstellingen van Gent en Anderlecht zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Gent gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Anderlecht zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Hein Vanhaezebrouck
Coach Vincent Kompany
Voorbeschouwing Gent - Anderlecht

Gent en Anderlecht treffen elkaar in de 32e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jonathan Lardot en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Gent en Anderlecht in de Jupiler Pro League vond plaats op 23 september 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 46 duels tussen beide teams is Anderlecht favoriet. 20 keer wist de ploeg van Gent te winnen, tegenover 8 winstpartijen voor Gent. 18 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Gent 8
Winst Anderlecht 20
Gelijkspel 18
Totaal 46

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Gent op een 5e positie staat, terwijl we Anderlecht terugvinden op de 4e plaats.