Nabeschouwing Mechelen - Kortrijk (3-2) || Jupiler Pro League 2021/2022

Zaterdag 2 april 2022 - 18:30 uur



In de Jupiler Pro League 2021/2022 neemt Mechelen het zaterdag 2 april 2022 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Kortrijk. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS-stadion Achter de Kazerne in Mechelen.

Via de Mechelen - Kortrijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Mechelen - Kortrijk (3-2)

Het Jupiler Pro League duel tussen Mechelen en Kortrijk is onder leiding van scheidsrechter Christof Dierick geëindigd in een 3-2 overwinning voor Mechelen. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door A. Benchaib, waarmee Kortrijk met 0-1 de leiding nam. Mechelen kwam in de 15e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van S. Walsh, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 47e minuut zette A. Benchaib zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Kortrijk de leiding in de wedstrijd nam.

Na 53 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat H. Cuypers de 2-2 maakte voor Mechelen. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Mechelen dat in de 56e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat G. Hairemans de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Christof Dierick en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Mechelen.

Wedstrijdstatistieken Mechelen - Kortrijk
Goals
3
2
Balbezit
53%
47%
Gele kaarten
0
2
Schoten totaal
15
15
Schoten op doel
7
5
Aanvallen
120
102
Gevaarlijke aanvallen
65
40
Passes
434
395
Overtredingen
7
11
Corners
11
6
Wissels
4
4
LIVE Mechelen - Kortrijk 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Mechelen - Kortrijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
7' Doelpunt Kortrijk Doelpunt A. Benchaib met assist van N. Mehssatou Kortrijk 0-1
15' Doelpunt Mechelen Doelpunt S. Walsh met assist van R. Schoofs Mechelen 1-1
21' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor A. Palaversa Kortrijk
46' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor A. Benchaib Kortrijk
47' Doelpunt Kortrijk Doelpunt A. Benchaib met assist van A. Kadri Kortrijk 1-2
53' Doelpunt Mechelen Doelpunt H. Cuypers met assist van A. Van Hoorenbeeck Mechelen 2-2
56' Doelpunt Mechelen Doelpunt G. Hairemans met assist van K. Mrabti Mechelen 3-2
60' Wissel Mechelen Wissel S. Oum Gouet voor K. Mrabti Mechelen
66' Wissel Kortrijk Wissel D. Henen voor D. Mbayo Kortrijk
75' Wissel Mechelen Wissel M. Shved voor G. Hairemans Mechelen
75' Wissel Mechelen Wissel R. Van Drongelen voor A. Van Hoorenbeeck Mechelen
81' Wissel Kortrijk Wissel M. Jonckheere voor A. Benchaib Kortrijk
81' Wissel Kortrijk Wissel C. Herrmann voor A. Palaversa Kortrijk
81' Wissel Kortrijk Wissel M. Badamosi voor M. Moreno Kortrijk
86' Wissel Mechelen Wissel G. Engvall voor N. Storm Mechelen
Video hoogtepunten en samenvatting Mechelen - Kortrijk
Opstellingen Mechelen - Kortrijk
De opstellingen van Mechelen en Kortrijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Mechelen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Kortrijk zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Wouter Vrancken
Wissels Mechelen
# Speler Pos.
15 Yannick Thoelen K
34 Rick van Drongelen V
17 Samuel Yves Oum Gwet M
6 Jannes Van Hecke M
10 Elie Youan A
35 Marian Shved A
20 Gustav Engvall A
Formatie 4-3-3
Coach Karim Belhocine
Voorbeschouwing Mechelen - Kortrijk

Mechelen en Kortrijk treffen elkaar in de 33e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Christof Dierick en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Mechelen en Kortrijk in de Jupiler Pro League vond plaats op 27 augustus 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 27 duels tussen beide teams is Kortrijk favoriet. 12 keer wist de ploeg van Mechelen te winnen, tegenover 8 winstpartijen voor Mechelen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Mechelen 8
Winst Kortrijk 12
Gelijkspel 7
Totaal 27

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Mechelen op een 7e positie staat, terwijl we Kortrijk terugvinden op de 12e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Mechelen - Kortrijk Opstelling Mechelen Opstelling Kortrijk Live Mechelen - Kortrijk Live Mechelen - Kortrijk kijken Mechelen - Kortrijk kijken Live Mechelen - Kortrijk stream Mechelen - Kortrijk Fox Sports Nabeschouwing Mechelen - Kortrijk Uitslag Mechelen - Kortrijk Statistieken Mechelen - Kortrijk Jupiler Pro League 2021/2022 Mechelen - Kortrijk wedden Mechelen - Kortrijk gokken Mechelen - Kortrijk Unibet