Nabeschouwing Genk - Kortrijk (2-3) || Jupiler Pro League 2017/2018

Zaterdag 23 december 2017 - 20:00 uur

In de Jupiler Pro League 2017/2018 neemt Genk het zaterdag 23 december 2017 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Kortrijk. De wedstrijd wordt gespeeld in Luminus Arena in Genk.

Via de Genk - Kortrijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Genk - Kortrijk (2-3)

Het Jupiler Pro League duel tussen Genk en Kortrijk is onder leiding van scheidsrechter Jan Boterberg geëindigd in een 2-3 overwinning voor Kortrijk. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van J. Brabec zette Kortrijk op een 0-1 voorsprong in de 11e minuut van de wedstrijd. Een benutte penalty van M. Ingvartsen in de 53e minuut zorgde er even later voor dat Genk weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 65e minuut kreeg J. Aidoo van Genk voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Genk de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

In de 67e minuut was het Kortrijk dat met 1-2 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van T. Chevalier. Na 82 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat T. Buffel de 2-2 maakte namens Genk. Laat in de wedstrijd was het vervolgens Kortrijk dat via T. Chevalier nogmaals wist te scoren en daarmee op een 2-3 voorsprong kwam in de 95e minuut. Dit bleek uiteindelijk het laatste en daarmee beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jan Boterberg bij een 2-3 eindstand in het voordeel van Kortrijk.

LIVE Genk - Kortrijk 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Genk - Kortrijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Eigen doelpunt Kortrijk Eigen doelpunt J. Brabec Kortrijk 0-1
27' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor E. Makarenko Kortrijk
45' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor J. Perbet Kortrijk
48' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor H. van der Bruggen Kortrijk
52' Wissel Genk Wissel N. Karelis voor S. Schrijvers Genk
52' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor B. Kumordzi Kortrijk
53' Penalty Genk Penalty M. Ingvartsen Genk 1-1
62' Gele kaart Genk Gele kaart voor J. Aidoo Genk
64' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor G. Kagelmacher Kortrijk
65' Tweede gele kaart Genk Tweede gele kaart voor J. Aidoo Genk
66' Wissel Kortrijk Wissel I. Ouali voor S. de Smet Kortrijk
67' Doelpunt Kortrijk Doelpunt T. Chevalier met assist van I. Ouali Kortrijk 1-2
68' Wissel Genk Wissel J. Maehle voor M. Ingvartsen Genk
82' Doelpunt Genk Doelpunt T. Buffel met assist van A. Pozuelo Genk 2-2
88' Wissel Kortrijk Wissel B. Verboom voor J. Perbet Kortrijk
95' Doelpunt Kortrijk Doelpunt T. Chevalier Kortrijk 2-3
Video hoogtepunten en samenvatting Genk - Kortrijk
Opstellingen Genk - Kortrijk
De opstellingen van Genk en Kortrijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Genk gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Kortrijk zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Genk - Kortrijk

Genk en Kortrijk treffen elkaar in de 20e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jan Boterberg en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Genk en Kortrijk in de Jupiler Pro League vond plaats op 28 oktober 2017 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 20 duels tussen beide ploegen is Genk favoriet. De thuisploeg wist 8 keer te winnen, terwijl Kortrijk slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Genk 8
Winst Kortrijk 7
Gelijkspel 5
Totaal 20

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Genk op een 9e positie staat, terwijl we Kortrijk terugvinden op de 14e plaats.