Nabeschouwing Kortrijk - Royal Excel Mouscron (1-1) || Jupiler Pro League 2017/2018

Vrijdag 25 augustus 2017 - 20:30 uur

In de Jupiler Pro League 2017/2018 neemt Kortrijk het vrijdag 25 augustus 2017 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Royal Excel Mouscron. De wedstrijd wordt gespeeld in Guldensporenstadion in Kortrijk.

Via de Kortrijk - Royal Excel Mouscron live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Kortrijk - Royal Excel Mouscron (1-1)

De Jupiler Pro League 2017/2018 wedstrijd tussen Kortrijk en Royal Excel Mouscron geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Kortrijk kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van J. Stojanovic. Royal Excel Mouscron kwam na 62 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van S. Amallah, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken. Een penalty in de 74e minuut was de ideale kans voor Kortrijk om te scoren. H. Kage was degene die van 11 meter schoot maar de kans niet wist te verzilveren, waardoor de stand 1-1 bleef.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Kortrijk - Royal Excel Mouscron 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Kortrijk - Royal Excel Mouscron teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Kortrijk Doelpunt J. Stojanovic met assist van T. Chevalier Kortrijk 1-0
20' Wissel Royal Excel Mouscron Wissel B. Godeau voor J. Huyghebaert Royal Excel Mouscron
30' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor V. Kovacevic Kortrijk
58' Wissel Royal Excel Mouscron Wissel F. Olinga voor A. Nkaka Royal Excel Mouscron
61' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor H. van der Bruggen Kortrijk
62' Doelpunt Royal Excel Mouscron Doelpunt S. Amallah met assist van T. Awoniyi Royal Excel Mouscron 1-1
69' Wissel Kortrijk Wissel H. Kage voor T. Chevalier Kortrijk
69' Wissel Kortrijk Wissel S. de Smet voor J. Stojanovic Kortrijk
74' Penalty gemist Kortrijk Penalty gemist H. Kage Kortrijk
77' Wissel Kortrijk Wissel L. Rougeaux voor B. Kumordzi Kortrijk
79' Wissel Royal Excel Mouscron Wissel A. Palic voor O. Govea Royal Excel Mouscron
Video hoogtepunten en samenvatting Kortrijk - Royal Excel Mouscron
Opstellingen Kortrijk - Royal Excel Mouscron
De opstellingen van Kortrijk en Royal Excel Mouscron zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Kortrijk - Royal Excel Mouscron

Kortrijk en Royal Excel Mouscron treffen elkaar in de 5e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jonathan Lardot en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Kortrijk en Royal Excel Mouscron in de Jupiler Pro League vond plaats op 12 maart 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Royal Excel Mouscron. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide ploegen is Kortrijk favoriet. De thuisploeg wist 5 keer te winnen, terwijl Royal Excel Mouscron slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Kortrijk 5
Winst Royal Excel Mouscron 2
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Kortrijk op een 7e positie staat, terwijl we Royal Excel Mouscron terugvinden op de 4e plaats.