Nabeschouwing Kortrijk - Sint-Truiden (3-2) || Jupiler Pro League 2017/2018

Zaterdag 18 november 2017 - 20:00 uur

In de Jupiler Pro League 2017/2018 neemt Kortrijk het zaterdag 18 november 2017 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Sint-Truiden. De wedstrijd wordt gespeeld in Guldensporenstadion in Kortrijk.

Via de Kortrijk - Sint-Truiden live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Kortrijk - Sint-Truiden (3-2)

Het Jupiler Pro League duel tussen Kortrijk en Sint-Truiden is onder leiding van scheidsrechter Nathan Verboomen geëindigd in een 3-2 overwinning voor Kortrijk. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 37e minuut door J. Perbet, waarmee Kortrijk met 1-0 de leiding nam. Kortrijk vergrootte in de 62e minuut de voorsprong nadat het via een goal van L. Azouni op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 64e minuut kreeg L. Rougeaux van Kortrijk voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Kortrijk de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

Sint-Truiden kreeg een penalty toegewezen in de 65e minuut, die werd genomen door J. Legear. Deze wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de 2-0 op het scorebord bleef staan. In de 79e minuut volgde een derde treffer van Kortrijk, waarmee T. Chevalier zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. In de 85e werkte I. Ouali de bal ongelukkig in het eigen doel, waardoor de stand op 3-1 kwam te staan. Het lukte Sint-Truiden na 87 minuten om de achterstand te verkleinen, nadat J. Teixeira de 3-2 wist te scoren.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Nathan Verboomen bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Kortrijk.

LIVE Kortrijk - Sint-Truiden 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Kortrijk - Sint-Truiden teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

25' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor L. Rougeaux Kortrijk
36' Gele kaart Sint-Truiden Gele kaart voor J. Legear Sint-Truiden
37' Doelpunt Kortrijk Doelpunt J. Perbet Kortrijk 1-0
46' Wissel Sint-Truiden Wissel D. Dussaut voor E. Acolatse Sint-Truiden
62' Doelpunt Kortrijk Doelpunt L. Azouni met assist van T. Chevalier Kortrijk 2-0
64' Tweede gele kaart Kortrijk Tweede gele kaart voor L. Rougeaux Kortrijk
65' Penalty gemist Sint-Truiden Penalty gemist J. Legear Sint-Truiden
71' Wissel Kortrijk Wissel S. de Smet voor J. Perbet Kortrijk
72' Wissel Sint-Truiden Wissel R. Bezus voor S. Asamoah Sint-Truiden
72' Gele kaart Sint-Truiden Gele kaart voor D. Goutas Sint-Truiden
78' Gele kaart Sint-Truiden Gele kaart voor A. De Sart Sint-Truiden
79' Wissel Sint-Truiden Wissel B. Gueye voor S. de Petter Sint-Truiden
79' Doelpunt Kortrijk Doelpunt T. Chevalier Kortrijk 3-0
81' Wissel Kortrijk Wissel A. Ajagun voor T. Chevalier Kortrijk
85' Eigen doelpunt Sint-Truiden Eigen doelpunt I. Ouali Sint-Truiden 3-1
87' Doelpunt Sint-Truiden Doelpunt J. Teixeira met assist van B. Gueye Sint-Truiden 3-2
90' Wissel Kortrijk Wissel P. Budkivsky voor J. Stojanovic Kortrijk
Video hoogtepunten en samenvatting Kortrijk - Sint-Truiden
Opstellingen Kortrijk - Sint-Truiden
De opstellingen van Kortrijk en Sint-Truiden zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Kortrijk - Sint-Truiden

Kortrijk en Sint-Truiden treffen elkaar in de 15e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Nathan Verboomen en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Kortrijk en Sint-Truiden in de Jupiler Pro League vond plaats op 10 december 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sint-Truiden. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide teams is Sint-Truiden favoriet. 6 keer wist de ploeg van Kortrijk te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor Kortrijk. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Kortrijk 5
Winst Sint-Truiden 6
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Kortrijk op een 15e positie staat, terwijl we Sint-Truiden terugvinden op de 4e plaats.