Nabeschouwing Mechelen - Anderlecht (3-4) || Jupiler Pro League 2017/2018

Vrijdag 13 oktober 2017 - 20:30 uur

In de Jupiler Pro League 2017/2018 neemt Mechelen het vrijdag 13 oktober 2017 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Anderlecht. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS-stadion Achter de Kazerne (Mechelen (Malines)) in Malines.

Via de Mechelen - Anderlecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Mechelen - Anderlecht (3-4)

Het Jupiler Pro League duel tussen Mechelen en Anderlecht is onder leiding van scheidsrechter Jonathan Lardot geëindigd in een 3-4 overwinning voor Anderlecht. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-4 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door P. Gerkens, waarmee Anderlecht met 0-1 de leiding nam. Anderlecht vergrootte in de 30e minuut de voorsprong nadat het via een goal van H. Onyekuru op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 34e minuut wist Mechelen de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via R. Schoofs.

Na 37 minuten werd de voorsprong voor Anderlecht vergroot nadat H. Onyekuru de 1-3 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 43e minuut nadat L. Teodorczyk namens Anderlecht de bal tussen de palen wist te werken: 1-4. In de 60e minuut was het N. Pedersen van Mechelen wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 2-4 scoorde. Namens Mechelen mocht B. H. Bande in de 91e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 3-4.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jonathan Lardot bij een 3-4 eindstand in het voordeel van Anderlecht.

LIVE Mechelen - Anderlecht 3-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Mechelen - Anderlecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Doelpunt Anderlecht Doelpunt P. Gerkens met assist van S. Hanni Anderlecht 0-1
30' Doelpunt Anderlecht Doelpunt H. Onyekuru met assist van S. Hanni Anderlecht 0-2
34' Doelpunt Mechelen Doelpunt R. Schoofs met assist van M. Rits Mechelen 1-2
37' Doelpunt Anderlecht Doelpunt H. Onyekuru met assist van P. Gerkens Anderlecht 1-3
43' Doelpunt Anderlecht Doelpunt L. Teodorczyk met assist van A. Trebel Anderlecht 1-4
46' Wissel Mechelen Wissel A. El Messaoudi voor U. Vitas Mechelen
53' Gele kaart Mechelen Gele kaart voor S. de Witte Mechelen
55' Wissel Mechelen Wissel N. Pedersen voor S. Ganvoula Mechelen
60' Doelpunt Mechelen Doelpunt N. Pedersen Mechelen 2-4
70' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor S. Hanni Anderlecht
74' Wissel Mechelen Wissel T. Matthys voor Y. Croizet Mechelen
74' Wissel Anderlecht Wissel N. C. Stanciu voor S. Hanni Anderlecht
79' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor F. Boeckx Anderlecht
83' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor L. Dendoncker Anderlecht
85' Wissel Anderlecht Wissel A. Chipciu voor P. Gerkens Anderlecht
91' Doelpunt Mechelen Doelpunt B. H. Bande Mechelen 3-4
93' Wissel Anderlecht Wissel I. Obradovic voor H. Onyekuru Anderlecht
94' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor N. C. Stanciu Anderlecht
Video hoogtepunten en samenvatting Mechelen - Anderlecht
Opstellingen Mechelen - Anderlecht
De opstellingen van Mechelen en Anderlecht zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Mechelen gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Anderlecht zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Voorbeschouwing Mechelen - Anderlecht

Mechelen en Anderlecht treffen elkaar in de 10e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jonathan Lardot en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Mechelen en Anderlecht in de Jupiler Pro League vond plaats op 4 maart 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Mechelen. Op basis van de afgelopen 20 duels tussen beide teams is Anderlecht favoriet. 11 keer wist de ploeg van Mechelen te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Mechelen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Mechelen 4
Winst Anderlecht 11
Gelijkspel 5
Totaal 20

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Mechelen op een 13e positie staat, terwijl we Anderlecht terugvinden op de 7e plaats.