Nabeschouwing Royal Excel Mouscron - Sporting Charleroi (2-5) || Jupiler Pro League 2017/2018

Zaterdag 5 augustus 2017 - 18:00 uur

In de Jupiler Pro League 2017/2018 neemt Royal Excel Mouscron het zaterdag 5 augustus 2017 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Sporting Charleroi. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Le Canonnier (Mouscron (Moeskron)) in Moeskron.

Via de Royal Excel Mouscron - Sporting Charleroi live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Royal Excel Mouscron - Sporting Charleroi (2-5)

Het Jupiler Pro League duel tussen Royal Excel Mouscron en Sporting Charleroi is onder leiding van scheidsrechter Wim Smet geëindigd in een 2-5 overwinning voor Sporting Charleroi. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van B. Godeau zette Sporting Charleroi op een 0-1 voorsprong in de 3e minuut van de wedstrijd. Sporting Charleroi vergrootte in de 30e minuut de voorsprong nadat het via een goal van D. Lukebakio op een 0-2 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam Sporting Charleroi vervolgens op 0-3. Het was D. Pollet die vanaf 11 meter wist te scoren in de 43e minuut.

J. Bolingi zette Royal Excel Mouscron even later op 1-3 nadat hij een door scheidsrechter Wim Smet toegekende penalty wist te benutten. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 53e minuut nadat D. Lukebakio namens Sporting Charleroi de bal tussen de palen wist te werken: 1-4. In de 60e minuut was het D. Dessoleil van Sporting Charleroi wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 1-5 scoorde. Namens Royal Excel Mouscron mocht O. Govea in de 64e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 2-5. Na 83 minuten moest J. Butez van Royal Excel Mouscron van het veld vertrekken vanwege een rode kaart, waardoor Royal Excel Mouscron de wedstrijd met 10 man moest vervolgen.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Wim Smet en eindigde de wedstrijd dus met een 2-5 stand in het voordeel van Sporting Charleroi.

LIVE Royal Excel Mouscron - Sporting Charleroi 2-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Royal Excel Mouscron - Sporting Charleroi teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Eigen doelpunt Sporting Charleroi Eigen doelpunt B. Godeau Sporting Charleroi 0-1
30' Doelpunt Sporting Charleroi Doelpunt D. Lukebakio met assist van G. Hendrickx Sporting Charleroi 0-2
42' Gele kaart Royal Excel Mouscron Gele kaart voor M. Vojvoda Royal Excel Mouscron
43' Penalty Sporting Charleroi Penalty D. Pollet Sporting Charleroi 0-3
49' Penalty Royal Excel Mouscron Penalty J. Bolingi Royal Excel Mouscron 1-3
49' Gele kaart Sporting Charleroi Gele kaart voor D. Lukebakio Sporting Charleroi
53' Doelpunt Sporting Charleroi Doelpunt D. Lukebakio met assist van D. Pollet Sporting Charleroi 1-4
55' Wissel Sporting Charleroi Wissel E. Saglik voor C. Bedia Sporting Charleroi
56' Wissel Royal Excel Mouscron Wissel S. Locigno voor J. Huyghebaert Royal Excel Mouscron
60' Doelpunt Sporting Charleroi Doelpunt D. Dessoleil met assist van D. Lukebakio Sporting Charleroi 1-5
61' Wissel Royal Excel Mouscron Wissel T. Mezague voor M. Aidara Royal Excel Mouscron
64' Doelpunt Royal Excel Mouscron Doelpunt O. Govea met assist van M. Vojvoda Royal Excel Mouscron 2-5
68' Wissel Sporting Charleroi Wissel M. Fall voor D. Lukebakio Sporting Charleroi
75' Gele kaart Royal Excel Mouscron Gele kaart voor D. Mohamed Royal Excel Mouscron
78' Wissel Royal Excel Mouscron Wissel D. Babacar voor F. Olinga Royal Excel Mouscron
81' Wissel Sporting Charleroi Wissel C. Mata voor A. Baby Sporting Charleroi
83' Rode kaart Royal Excel Mouscron Rode kaart voor J. Butez Royal Excel Mouscron
89' Gele kaart Royal Excel Mouscron Gele kaart voor S. Locigno Royal Excel Mouscron
Video hoogtepunten en samenvatting Royal Excel Mouscron - Sporting Charleroi
Opstellingen Royal Excel Mouscron - Sporting Charleroi
De opstellingen van Royal Excel Mouscron en Sporting Charleroi zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Royal Excel Mouscron - Sporting Charleroi

Royal Excel Mouscron en Sporting Charleroi treffen elkaar in de 2e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Wim Smet en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Royal Excel Mouscron en Sporting Charleroi in de Jupiler Pro League vond plaats op 17 december 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sporting Charleroi. Op basis van de afgelopen 6 duels tussen beide teams is Sporting Charleroi favoriet. 6 keer wist de ploeg van Royal Excel Mouscron te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Royal Excel Mouscron. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Royal Excel Mouscron 0
Winst Sporting Charleroi 6
Totaal 6

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Royal Excel Mouscron op een 6e positie staat, terwijl we Sporting Charleroi terugvinden op de 5e plaats.