Nabeschouwing Sporting Charleroi - Zulte-Waregem (3-2) || Jupiler Pro League 2017/2018

Zaterdag 26 augustus 2017 - 18:00 uur



In de Jupiler Pro League 2017/2018 neemt Sporting Charleroi het zaterdag 26 augustus 2017 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Zulte-Waregem. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade du Pays de Charleroi in Charleroi.

Via de Sporting Charleroi - Zulte-Waregem live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sporting Charleroi - Zulte-Waregem (3-2)

Het Jupiler Pro League duel tussen Sporting Charleroi en Zulte-Waregem is onder leiding van scheidsrechter Bart Vertenten geëindigd in een 3-2 overwinning voor Sporting Charleroi. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 44e minuut door P. Olayinka, waarmee Zulte-Waregem met 0-1 de leiding nam. Sporting Charleroi kwam in de 75e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van K. Rezaei, die daarmee de stand op 1-1 zette. Via een eigen goal van S. Marinos kwam Zulte-Waregem in de 83e minuut op een 1-2 voorsprong te staan.

In de slotfase van de wedstrijd werd de stand toch weer gelijkgetrokken, toen A. Baby in de 89e minuut de 2-2 maakte namens Sporting Charleroi. In de 92e minuut moest Zulte-Waregem verder met een man minder, nadat J. De Sart een tweede gele kaart kreeg. Laat in de wedstrijd was het vervolgens Sporting Charleroi dat via K. Rezaei nogmaals wist te scoren en daarmee op een 3-2 voorsprong kwam in de 94e minuut. Dit bleek uiteindelijk het laatste en daarmee beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Bart Vertenten bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Sporting Charleroi.

Wedstrijdstatistieken Sporting Charleroi - Zulte-Waregem
Goals
3
2
Balbezit
55%
45%
Rode kaarten
0
1
Gele kaarten
2
2
Schoten totaal
10
6
Schoten op doel
5
3
Aanvallen
107
105
Gevaarlijke aanvallen
67
58
Overtredingen
12
20
Buitenspel
1
2
Corners
3
3
Wissels
3
2
LIVE Sporting Charleroi - Zulte-Waregem 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sporting Charleroi - Zulte-Waregem teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
44' Doelpunt Zulte-Waregem Doelpunt P. Olayinka met assist van N. De Pauw Zulte-Waregem 0-1
57' Gele kaart Zulte-Waregem Gele kaart voor J. De Sart Zulte-Waregem
61' Wissel Sporting Charleroi Wissel C. Benavente voor D. Lukebakio Sporting Charleroi
61' Wissel Sporting Charleroi Wissel C. Bedia voor D. Pollet Sporting Charleroi
68' Wissel Sporting Charleroi Wissel E. Saglik voor M. Ilaimaharitra Sporting Charleroi
71' Wissel Zulte-Waregem Wissel A. Leya voor S. Coopman Zulte-Waregem
75' Doelpunt Sporting Charleroi Doelpunt K. Rezaei met assist van C. Benavente Sporting Charleroi 1-1
80' Gele kaart Sporting Charleroi Gele kaart voor D. Dessoleil Sporting Charleroi
82' Gele kaart Sporting Charleroi Gele kaart voor S. Marinos Sporting Charleroi
83' Eigen doelpunt Zulte-Waregem Eigen doelpunt S. Marinos Zulte-Waregem 1-2
89' Wissel Zulte-Waregem Wissel F. Jensen voor O. Kaya Zulte-Waregem
89' Doelpunt Sporting Charleroi Doelpunt A. Baby met assist van E. Saglik Sporting Charleroi 2-2
92' Tweede gele kaart Zulte-Waregem Tweede gele kaart voor J. De Sart Zulte-Waregem
94' Doelpunt Sporting Charleroi Doelpunt K. Rezaei Sporting Charleroi 3-2
Video hoogtepunten en samenvatting Sporting Charleroi - Zulte-Waregem
Opstellingen Sporting Charleroi - Zulte-Waregem
De opstellingen van Sporting Charleroi en Zulte-Waregem zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sporting Charleroi gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Zulte-Waregem zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-4-2
Coach Felice Mazzù
Wissels Sporting Charleroi
# Speler Pos.
35 Parfait Mandanda K
5 Benjamin Boulenger V
6 Gjoko Zajkov V
28 Enes Sağlık M
14 Cristian Benavente Bristol M
22 Gaëtan Hendrickx M
99 Chris Vianney Bedia A
Formatie 4-3-3
Coach Francky Dury
Wissels Zulte-Waregem
# Speler Pos.
24 Nicola Leali K
3 Marvin Baudry V
14 Sandy Walsh V
19 Fredrik Oldrup Jensen M
8 Gertjan De Mets M
33 Ivan Šaponjić A
7 Aaron Leya Iseka A
Voorbeschouwing Sporting Charleroi - Zulte-Waregem

Sporting Charleroi en Zulte-Waregem treffen elkaar in de 5e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bart Vertenten en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sporting Charleroi en Zulte-Waregem in de Jupiler Pro League vond plaats op 21 mei 2017 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 24 duels tussen beide ploegen is Sporting Charleroi favoriet. De thuisploeg wist 11 keer te winnen, terwijl Zulte-Waregem slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Sporting Charleroi 11
Winst Zulte-Waregem 6
Gelijkspel 7
Totaal 24

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sporting Charleroi op een 2e positie staat, terwijl we Zulte-Waregem terugvinden op de 4e plaats.

Tags
Sporting Charleroi - Zulte-Waregem Opstelling Sporting Charleroi Opstelling Zulte-Waregem Live Sporting Charleroi - Zulte-Waregem Live Sporting Charleroi - Zulte-Waregem kijken Sporting Charleroi - Zulte-Waregem kijken Live Sporting Charleroi - Zulte-Waregem stream Sporting Charleroi - Zulte-Waregem Fox Sports Nabeschouwing Sporting Charleroi - Zulte-Waregem Uitslag Sporting Charleroi - Zulte-Waregem Statistieken Sporting Charleroi - Zulte-Waregem Jupiler Pro League 2017/2018 Sporting Charleroi - Zulte-Waregem wedden Sporting Charleroi - Zulte-Waregem gokken Sporting Charleroi - Zulte-Waregem Unibet