Nabeschouwing Standard Luik - Genk (2-1) || Jupiler Pro League 2017/2018

Vrijdag 4 augustus 2017 - 20:30 uur

In de Jupiler Pro League 2017/2018 neemt Standard Luik het vrijdag 4 augustus 2017 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Genk. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Maurice Dufrasne (Liège (Luik)) in Luik.

Via de Standard Luik - Genk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Standard Luik - Genk (2-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Standard Luik en Genk is onder leiding van scheidsrechter Sebastien Delferiere geëindigd in een 2-1 overwinning voor Standard Luik. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 36e minuut door S. Schrijvers, waarmee Genk met 0-1 de leiding nam. Standard Liège kwam in de 48e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van E. Junior, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 63e minuut zette P. MPoku zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Standard Liège de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Sebastien Delferiere, waardoor Standard Luik dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Standard Luik - Genk 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Standard Luik - Genk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor M. Dossevi Standard Liège
28' Gele kaart Genk Gele kaart voor A. Khammas Genk
29' Gele kaart Genk Gele kaart voor O. Colley Genk
36' Doelpunt Genk Doelpunt S. Schrijvers met assist van B. Heynen Genk 0-1
41' Gele kaart Genk Gele kaart voor M. Samata Genk
46' Wissel Standard Liège Wissel R. Marin voor U. Agbo Standard Liège
48' Doelpunt Standard Liège Doelpunt E. Junior Standard Liège 1-1
56' Wissel Genk Wissel B. Nastic voor A. Khammas Genk
63' Doelpunt Standard Liège Doelpunt P. MPoku Standard Liège 2-1
69' Wissel Genk Wissel M. Ingvartsen voor B. Heynen Genk
76' Wissel Standard Liège Wissel D. Ndongala voor E. Junior Standard Liège
80' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor A. Scholz Standard Liège
80' Wissel Genk Wissel R. Malinovsky voor T. Buffel Genk
83' Wissel Standard Liège Wissel M. Kosanovic voor P. MPoku Standard Liège
84' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor S. Pocognoli Standard Liège
87' Gele kaart Genk Gele kaart voor S. Schrijvers Genk
Video hoogtepunten en samenvatting Standard Luik - Genk
Opstellingen Standard Luik - Genk
De opstellingen van Standard Luik en Genk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Standard Luik gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Genk zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Standard Luik - Genk

Standard Luik en Genk treffen elkaar in de 2e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Sebastien Delferiere en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Standard Luik en Genk in de Jupiler Pro League vond plaats op 18 december 2016 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide ploegen is Standard Luik favoriet. De thuisploeg wist 17 keer te winnen, terwijl Genk slechts 8 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Standard Luik 17
Winst Genk 8
Gelijkspel 7
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Standard Luik op een 9e positie staat, terwijl we Genk terugvinden op de 6e plaats.