Nabeschouwing Standard Luik - Kortrijk (3-1) || Jupiler Pro League 2017/2018

Zondag 15 oktober 2017 - 14:30 uur

In de Jupiler Pro League 2017/2018 neemt Standard Luik het zondag 15 oktober 2017 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Kortrijk. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Maurice Dufrasne (Liège (Luik)) in Luik.

Via de Standard Luik - Kortrijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Standard Luik - Kortrijk (3-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Standard Luik en Kortrijk is onder leiding van scheidsrechter Luc Wouters geëindigd in een 3-1 overwinning voor Standard Luik. Na 45 minuten stond er een 3-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door K. DHaene, waarmee Kortrijk met 0-1 de leiding nam. Standard Liège kwam in de 12e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van E. Junior, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 22e minuut zette Sa Orlando zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Standard Liège de leiding in de wedstrijd nam.

In de 37e minuut werd L. Azouni van Kortrijk met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Kortrijk het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen. Na 44 minuten werd de voorsprong voor Standard Liège vergroot nadat Sa Orlando de 3-1 wist te scoren. Na 62 minuten werd opnieuw een speler van het veld gestuurd nadat S. Pocognoli zijn tweede gele kaart van de wedstrijd ontving.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Standard Luik.

LIVE Standard Luik - Kortrijk 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Standard Luik - Kortrijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor V. Kovacevic Kortrijk
10' Doelpunt Kortrijk Doelpunt K. DHaene met assist van L. Azouni Kortrijk 0-1
12' Doelpunt Standard Liège Doelpunt E. Junior Standard Liège 1-1
22' Doelpunt Standard Liège Doelpunt Sa Orlando met assist van P. MPoku Standard Liège 2-1
27' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor S. Pocognoli Standard Liège
37' Rode kaart Kortrijk Rode kaart voor L. Azouni Kortrijk
44' Doelpunt Standard Liège Doelpunt Sa Orlando met assist van U. Agbo Standard Liège 3-1
54' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor B. Kumordzi Kortrijk
56' Wissel Kortrijk Wissel J. Perbet voor T. Chevalier Kortrijk
56' Wissel Kortrijk Wissel Y. Attal voor I. Ouali Kortrijk
62' Tweede gele kaart Standard Liège Tweede gele kaart voor S. Pocognoli Standard Liège
64' Wissel Standard Liège Wissel C. Fai voor Carlinhos Standard Liège
72' Wissel Kortrijk Wissel H. Kage voor H. van der Bruggen Kortrijk
73' Wissel Standard Liège Wissel D. Ndongala voor P. MPoku Standard Liège
82' Wissel Standard Liège Wissel D. Cop voor Sa Orlando Standard Liège
88' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor L. Rougeaux Kortrijk
93' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor E. Junior Standard Liège
Video hoogtepunten en samenvatting Standard Luik - Kortrijk
Opstellingen Standard Luik - Kortrijk
De opstellingen van Standard Luik en Kortrijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Standard Luik - Kortrijk

Standard Luik en Kortrijk treffen elkaar in de 10e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Luc Wouters en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Standard Luik en Kortrijk in de Jupiler Pro League vond plaats op 4 februari 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Kortrijk. Op basis van de afgelopen 24 duels tussen beide ploegen is Standard Luik favoriet. De thuisploeg wist 12 keer te winnen, terwijl Kortrijk slechts 8 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Standard Luik 12
Winst Kortrijk 8
Totaal 24

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Standard Luik op een 13e positie staat, terwijl we Kortrijk terugvinden op de 12e plaats.