Nabeschouwing Waasland-Beveren - Gent (1-2) || Jupiler Pro League 2017/2018

Zaterdag 24 februari 2018 - 20:30 uur

In de Jupiler Pro League 2017/2018 neemt Waasland-Beveren het zaterdag 24 februari 2018 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Gent. De wedstrijd wordt gespeeld in Freethielstadion in Beveren.

Via de Waasland-Beveren - Gent live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Waasland-Beveren - Gent (1-2)

Het Jupiler Pro League duel tussen Waasland-Beveren en Gent is onder leiding van scheidsrechter Jonathan Lardot geëindigd in een 1-2 overwinning voor Gent. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door I. Thelin, waarmee Waasland-Beveren met 1-0 de leiding nam. Gent kwam in de 82e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van D. Bronn, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 92e minuut zette R. Yaremchuk zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Gent de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jonathan Lardot, waardoor Gent dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Waasland-Beveren - Gent 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Waasland-Beveren - Gent teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Doelpunt Waasland-Beveren Doelpunt I. Thelin met assist van L. Verstraete Waasland-Beveren 1-0
30' Gele kaart Gent Gele kaart voor F. Andrijasevic Gent
59' Wissel Gent Wissel Y. Kubo voor F. Andrijasevic Gent
62' Wissel Gent Wissel G. Chakvetadze voor T. Foket Gent
72' Gele kaart Waasland-Beveren Gele kaart voor L. Verstraete Waasland-Beveren
76' Wissel Gent Wissel M. Sylla voor R. Janga Gent
82' Wissel Waasland-Beveren Wissel R. Mmaee voor O. Ampomah Waasland-Beveren
82' Doelpunt Gent Doelpunt D. Bronn met assist van S. Kalu Gent 1-1
83' Gele kaart Gent Gele kaart voor B. Verstraete Gent
84' Wissel Waasland-Beveren Wissel R. Ait-Atmane voor L. Verstraete Waasland-Beveren
89' Wissel Waasland-Beveren Wissel O. Myny voor L. Jans Waasland-Beveren
92' Doelpunt Gent Doelpunt R. Yaremchuk met assist van G. Chakvetadze Gent 1-2
Video hoogtepunten en samenvatting Waasland-Beveren - Gent
Opstellingen Waasland-Beveren - Gent
De opstellingen van Waasland-Beveren en Gent zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Waasland-Beveren gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Gent zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Waasland-Beveren - Gent

Waasland-Beveren en Gent treffen elkaar in de 28e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2017/2018. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jonathan Lardot en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Waasland-Beveren en Gent in de Jupiler Pro League vond plaats op 14 oktober 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Gent. Op basis van de afgelopen 13 duels tussen beide teams is Gent favoriet. 11 keer wist de ploeg van Waasland-Beveren te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Waasland-Beveren. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Waasland-Beveren 1
Winst Gent 11
Totaal 13

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Waasland-Beveren op een 10e positie staat, terwijl we Gent terugvinden op de 4e plaats.