Nabeschouwing Newcastle United - Burnley (1-0) || Premier League 2021/2022

Zaterdag 4 december 2021 - 16:00 uur



In de Premier League 2021/2022 neemt Newcastle United het zaterdag 4 december 2021 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Burnley. De wedstrijd wordt gespeeld in St. James' Park in Newcastle upon Tyne.

Via de Newcastle United - Burnley live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Newcastle United - Burnley (1-0)

Het Premier League duel tussen Newcastle United en Burnley is onder leiding van scheidsrechter Paul Tierney geëindigd in een 1-0 overwinning voor Newcastle United. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 40e minuut door C. Wilson, waarmee Newcastle United met 1-0 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Newcastle United.

Wedstrijdstatistieken Newcastle United - Burnley
Goals
1
0
Balbezit
48%
52%
Gele kaarten
1
1
Schoten totaal
18
11
Schoten op doel
3
2
Aanvallen
90
112
Gevaarlijke aanvallen
36
34
Passes
319
353
Overtredingen
9
9
Buitenspel
0
1
Corners
10
3
Wissels
2
3
LIVE Newcastle United - Burnley 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Newcastle United - Burnley teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
32' Wissel Burnley Wissel M. Vydra voor M. Cornet Burnley
40' Doelpunt Newcastle United Doelpunt C. Wilson met assist van F. Schar Newcastle United 1-0
75' Gele kaart Burnley Gele kaart voor N. Collins Burnley
75' Wissel Burnley Wissel C. Roberts voor M. Lowton Burnley
81' Wissel Burnley Wissel J. Rodriguez voor J. Gudmundsson Burnley
85' Wissel Newcastle United Wissel F. Fernandez voor M. Almiron Newcastle United
87' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor J. Manquillo Newcastle United
91' Wissel Newcastle United Wissel J. Murphy voor A. Saint-Maximin Newcastle United
Video hoogtepunten en samenvatting Newcastle United - Burnley
Opstellingen Newcastle United - Burnley
De opstellingen van Newcastle United en Burnley zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Newcastle United gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Burnley zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Formatie 4-4-2
Coach Eddie Howe
Wissels Newcastle United
# Speler Pos.
26 Karl Darlow K
18 Federico Fernández V
17 Emil Krafth V
36 Sean Longstaff M
16 Jeff Hendrick M
23 Jacob Murphy M
11 Matt Ritchie M
14 Isaac Hayden M
34 Dwight Gayle A
Formatie 4-4-2
Coach Sean Dyche
Wissels Burnley
# Speler Pos.
13 Wayne Hennessey K
14 Connor Roberts V
28 Kevin Long V
23 Erik Pieters V
37 Bobby Thomas V
17 Aaron Lennon M
4 Jack Cork M
27 Matěj Vydra A
19 Jay Rodriguez A
Voorbeschouwing Newcastle United - Burnley

Newcastle United en Burnley treffen elkaar in de 15e speelronde van de Premier League van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Paul Tierney en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Newcastle United en Burnley in de Premier League vond plaats op 11 april 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Newcastle United. Op basis van de afgelopen 10 duels tussen beide ploegen is Newcastle United favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl Burnley slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Newcastle United 4
Winst Burnley 2
Gelijkspel 4
Totaal 10

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Newcastle United op een 20e positie staat, terwijl we Burnley terugvinden op de 18e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Newcastle United - Burnley Opstelling Newcastle United Opstelling Burnley Live Newcastle United - Burnley Live Newcastle United - Burnley kijken Newcastle United - Burnley kijken Live Newcastle United - Burnley stream Newcastle United - Burnley Fox Sports Nabeschouwing Newcastle United - Burnley Uitslag Newcastle United - Burnley Statistieken Newcastle United - Burnley Premier League 2021/2022 Newcastle United - Burnley wedden Newcastle United - Burnley gokken Newcastle United - Burnley Unibet