Nabeschouwing Aberdeen - St. Johnstone (0-1) || Schotse Premiership 2021/2022

Zaterdag 18 september 2021 - 16:00 uur

In de Schotse Premiership 2021/2022 neemt Aberdeen het zaterdag 18 september 2021 om 16:00 uur in eigen huis op tegen St. Johnstone. De wedstrijd wordt gespeeld in Pittodrie Stadium in Aberdeen.

Via de Aberdeen - St. Johnstone live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Aberdeen - St. Johnstone (0-1)

Het Schotse Premiership duel tussen Aberdeen en St. Johnstone is onder leiding van scheidsrechter Bobby Madden geëindigd in een 0-1 overwinning voor St. Johnstone. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 84e minuut door S. May, waarmee St. Johnstone met 0-1 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bobby Madden, waardoor St. Johnstone de winst binnen sleepte dankzij een 0-1 overwinning.

LIVE Aberdeen - St. Johnstone 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Aberdeen - St. Johnstone teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Gele kaart St. Johnstone Gele kaart voor M. OHalloran St. Johnstone
32' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor J. Emmanuel-Thomas Aberdeen
35' Gele kaart St. Johnstone Gele kaart voor J. Brown St. Johnstone
56' Gele kaart St. Johnstone Gele kaart voor M. Davidson St. Johnstone
60' Wissel Aberdeen Wissel J. Hayes voor A. Samuels Aberdeen
60' Wissel St. Johnstone Wissel A. Crawford voor M. OHalloran St. Johnstone
66' Wissel Aberdeen Wissel N. McGinn voor J. Emmanuel-Thomas Aberdeen
69' Wissel St. Johnstone Wissel S. May voor G. Middleton St. Johnstone
74' Wissel Aberdeen Wissel D. Gallagher voor D. Bates Aberdeen
81' Wissel St. Johnstone Wissel E. Vertainen voor C. Kane St. Johnstone
84' Doelpunt St. Johnstone Doelpunt S. May St. Johnstone 0-1
Video hoogtepunten en samenvatting Aberdeen - St. Johnstone
Opstellingen Aberdeen - St. Johnstone
De opstellingen van Aberdeen en St. Johnstone zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Aberdeen gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en St. Johnstone zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Voorbeschouwing Aberdeen - St. Johnstone

Aberdeen en St. Johnstone treffen elkaar in de 6e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bobby Madden en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Aberdeen en St. Johnstone in de Schotse Premiership vond plaats op 10 april 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Aberdeen. Op basis van de afgelopen 41 duels tussen beide ploegen is Aberdeen favoriet. De thuisploeg wist 17 keer te winnen, terwijl St. Johnstone slechts 11 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 13 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Aberdeen 17
Winst St. Johnstone 11
Gelijkspel 13
Totaal 41

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Aberdeen op een 6e positie staat, terwijl we St. Johnstone terugvinden op de 8e plaats.