Nabeschouwing Benfica - Desportivo Aves (2-1) || Primeira Liga 2019/2020

Vrijdag 10 januari 2020 - 20:00 uur

In de Primeira Liga 2019/2020 neemt Benfica het vrijdag 10 januari 2020 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Desportivo Aves. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio do Sport Lisboa e Benfica in Lisboa.

Via de Benfica - Desportivo Aves live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Benfica - Desportivo Aves (2-1)

Het Primeira Liga duel tussen Benfica en Desportivo Aves is onder leiding van scheidsrechter Carlos Miguel Taborda Xistra geëindigd in een 2-1 overwinning voor Benfica. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 20e minuut door M. Mohammadi, waarmee Desportivo Aves met 0-1 de leiding nam. Een benutte penalty van Pizzi in de 76e minuut zorgde er even later voor dat Benfica weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 89e minuut zette A. Almeida zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Benfica de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Carlos Miguel Taborda Xistra, waardoor Benfica dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Benfica - Desportivo Aves 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Benfica - Desportivo Aves teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Gele kaart Desportivo Aves Gele kaart voor K. Yamga Desportivo Aves
20' Doelpunt Desportivo Aves Doelpunt M. Mohammadi met assist van A. Dzwigala Desportivo Aves 0-1
22' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Chiquinho Benfica
44' Gele kaart Desportivo Aves Gele kaart voor Z. Banjaqui Desportivo Aves
46' Wissel Benfica Wissel Carlos Vinicius voor Jota Benfica
53' Gele kaart Benfica Gele kaart voor A. Almeida Benfica
61' Wissel Benfica Wissel F. Cervi voor J. Weigl Benfica
66' Wissel Desportivo Aves Wissel C. Tavares voor A. Dzwigala Desportivo Aves
72' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Carlos Vinicius Benfica
76' Penalty Benfica Penalty Pizzi Benfica 1-1
83' Wissel Desportivo Aves Wissel W. Junior voor Reko Silva Desportivo Aves
89' Doelpunt Benfica Doelpunt A. Almeida met assist van Carlos Vinicius Benfica 2-1
93' Wissel Benfica Wissel A. Samaris voor H. Seferovic Benfica
93' Wissel Desportivo Aves Wissel M. Tavares voor R. Oliveira Desportivo Aves
95' Gele kaart Benfica Gele kaart voor A. Samaris Benfica
Video hoogtepunten en samenvatting Benfica - Desportivo Aves
Opstellingen Benfica - Desportivo Aves
De opstellingen van Benfica en Desportivo Aves zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Benfica gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en Desportivo Aves zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing Benfica - Desportivo Aves

Benfica en Desportivo Aves treffen elkaar in de 16e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Carlos Miguel Taborda Xistra en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Benfica en Desportivo Aves in de Primeira Liga vond plaats op 18 februari 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Benfica. Op basis van de afgelopen 6 duels tussen beide ploegen is Benfica favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl Desportivo Aves slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Benfica 6
Winst Desportivo Aves 0
Totaal 6

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Benfica op een 1e positie staat, terwijl we Desportivo Aves terugvinden op de 18e plaats.