Nabeschouwing Porto - Benfica (3-2) || Primeira Liga 2019/2020

Zaterdag 8 februari 2020 - 21:30 uur

In de Primeira Liga 2019/2020 neemt Porto het zaterdag 8 februari 2020 om 21:30 uur in eigen huis op tegen Benfica. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Do Dragão in Porto.

Via de Porto - Benfica live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Porto - Benfica (3-2)

Het Primeira Liga duel tussen Porto en Benfica is onder leiding van scheidsrechter Artur Manuel Ribeiro Soares Dias geëindigd in een 3-2 overwinning voor Porto. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door Sergio Oliveira, waarmee Porto met 1-0 de leiding nam. Benfica kwam in de 18e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Carlos Vinicius, die daarmee de stand op 1-1 zette. Door een benutte penalty kwam Porto vervolgens op 2-1. Het was A. Telles die vanaf 11 meter wist te scoren in de 38e minuut.

Na 44 minuten was het R. Dias die de bal in eigen doel werkte, waardoor Porto op 3-1 kwam te staan. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Benfica dat in de 50e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Carlos Vinicius de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Artur Manuel Ribeiro Soares Dias en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Porto.

LIVE Porto - Benfica 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Porto - Benfica teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt Porto Doelpunt Sergio Oliveira met assist van Otavio Porto 1-0
18' Doelpunt Benfica Doelpunt Carlos Vinicius Benfica 1-1
27' Gele kaart Benfica Gele kaart voor A. Taarabt Benfica
27' Gele kaart Porto Gele kaart voor Otavio Porto
30' Gele kaart Benfica Gele kaart voor J. Weigl Benfica
37' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Ferro Benfica
38' Gele kaart Porto Gele kaart voor T. Soares Porto
38' Penalty Porto Penalty A. Telles Porto 2-1
44' Eigen doelpunt Porto Eigen doelpunt R. Dias Porto 3-1
49' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Pizzi Benfica
50' Doelpunt Benfica Doelpunt Carlos Vinicius met assist van R. Silva Benfica 3-2
64' Gele kaart Benfica Gele kaart voor O. Vlachodimos Benfica
65' Wissel Benfica Wissel H. Seferovic voor A. Taarabt Benfica
69' Wissel Porto Wissel C. Mbemba voor Pepe Porto
76' Wissel Benfica Wissel A. Samaris voor J. Weigl Benfica
81' Wissel Porto Wissel W. Manafa voor M. Marega Porto
84' Gele kaart Porto Gele kaart voor Sergio Oliveira Porto
84' Wissel Benfica Wissel D. Sousa voor A. Almeida Benfica
85' Wissel Porto Wissel Vitinha voor Otavio Porto
86' Gele kaart Porto Gele kaart voor A. Marchesin Porto
98' Gele kaart Benfica Gele kaart voor B. Benfica
Video hoogtepunten en samenvatting Porto - Benfica
Opstellingen Porto - Benfica
De opstellingen van Porto en Benfica zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Porto gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Benfica zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Porto - Benfica

Porto en Benfica treffen elkaar in de 20e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Artur Manuel Ribeiro Soares Dias en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Porto en Benfica in de Primeira Liga vond plaats op 24 augustus 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Porto. Op basis van de afgelopen 27 duels tussen beide ploegen is Porto favoriet. De thuisploeg wist 13 keer te winnen, terwijl Benfica slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Porto 13
Winst Benfica 7
Gelijkspel 7
Totaal 27

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Porto op een 2e positie staat, terwijl we Benfica terugvinden op de 1e plaats.