Nabeschouwing Zenit - Anzhi (5-0) || Russische Premier League 2018/2019

Zondag 14 april 2019 - 15:30 uur

In de Russische Premier League 2018/2019 neemt Zenit het zondag 14 april 2019 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Anzhi. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Pennaguer Bihan 1 (Plomelin) in Plomelin.

Via de Zenit - Anzhi live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Zenit - Anzhi (5-0)

Het Russische Premier League duel tussen Zenit en Anzhi is onder leiding van scheidsrechter Mikhail Vilkov geëindigd in een 5-0 overwinning voor Zenit. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Zenit kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van S. Azmoun. Zenit vergrootte in de 9e minuut de voorsprong nadat het via een goal van B. Ivanović op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 83e minuut volgde een derde treffer van Zenit, waarmee E. Rigoni zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Zenit geen gas terug, waardoor in de 88e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van S. Driussi. Er volgde ook nog een vijfde en laatste doelpunt voor Zenit. Deze werd gescoord door S. Driussi in de 89e minuut die daarmee de eindstand op het scorebord zette.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Mikhail Vilkov bij een 5-0 eindstand in het voordeel van Zenit.

LIVE Zenit - Anzhi 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Zenit - Anzhi teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt Zenit Doelpunt S. Azmoun met assist van R. Mak Zenit 1-0
9' Doelpunt Zenit Doelpunt B. Ivanović met assist van S. Azmoun Zenit 2-0
65' Wissel Anzhi Wissel P. Dolgov voor I. Ivanchenko Anzhi
66' Wissel Anzhi Wissel K. Zakirov voor A. Katsaev Anzhi
71' Wissel Zenit Wissel E. Rigoni voor R. Mak Zenit
72' Wissel Anzhi Wissel I. Markelov voor R. Gigolayev Anzhi
79' Gele kaart Anzhi Gele kaart voor G. Ondoua Anzhi
83' Doelpunt Zenit Doelpunt E. Rigoni Zenit 3-0
86' Wissel Zenit Wissel C. Noboa voor W. Barrios Zenit
86' Wissel Zenit Wissel L. Musaev voor A. Dzyuba Zenit
88' Doelpunt Zenit Doelpunt S. Driussi met assist van E. Rigoni Zenit 4-0
89' Doelpunt Zenit Doelpunt S. Driussi Zenit 5-0
Video hoogtepunten en samenvatting Zenit - Anzhi
Opstellingen Zenit - Anzhi
De opstellingen van Zenit en Anzhi zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Zenit gaat aantreden in een 4-1-3-2 formatie en Anzhi zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Coach Magomed Adiev
Voorbeschouwing Zenit - Anzhi

Zenit en Anzhi treffen elkaar in de 23e speelronde van de Russische Premier League van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Mikhail Vilkov en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Zenit en Anzhi in de Russische Premier League vond plaats op 30 september 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Anzhi. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide ploegen is Zenit favoriet. De thuisploeg wist 8 keer te winnen, terwijl Anzhi slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Zenit 8
Winst Anzhi 1
Gelijkspel 6
Totaal 15

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Zenit op een 1e positie staat, terwijl we Anzhi terugvinden op de 15e plaats.