Nabeschouwing Motherwell - Hearts (1-0) || Schotse Premiership 2019/2020

Zaterdag 7 december 2019 - 16:00 uur

In de Schotse Premiership 2019/2020 neemt Motherwell het zaterdag 7 december 2019 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Hearts. De wedstrijd wordt gespeeld in Fir Park in Motherwell.

Via de Motherwell - Hearts live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Motherwell - Hearts (1-0)

Het Schotse Premiership duel tussen Motherwell en Hearts is onder leiding van scheidsrechter Alan James Muir geëindigd in een 1-0 overwinning voor Motherwell. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 40e minuut door C. Long, waarmee Motherwell met 1-0 de leiding nam. In de 92e minuut moest J. Mulraney van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Alan James Muir een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Hearts verder met een speler minder.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Motherwell.

LIVE Motherwell - Hearts 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Motherwell - Hearts teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

40' Doelpunt Motherwell Doelpunt C. Long met assist van J. Hylton Motherwell 1-0
58' Wissel Hearts Wissel U. Ikpeazu voor J. Walker Hearts
62' Gele kaart Hearts Gele kaart voor C. Berra Hearts
65' Wissel Motherwell Wissel D. Cole voor J. Scott Motherwell
66' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor C. Long Motherwell
75' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor A. Campbell Motherwell
75' Wissel Motherwell Wissel P. Hartley voor C. Long Motherwell
81' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor L. Donnelly Motherwell
85' Wissel Hearts Wissel A. Keena voor S. MacLean Hearts
86' Wissel Hearts Wissel C. Wighton voor R. Meshino Hearts
86' Wissel Motherwell Wissel M. OHara voor L. Polworth Motherwell
92' Rode kaart Hearts Rode kaart voor J. Mulraney Hearts
Video hoogtepunten en samenvatting Motherwell - Hearts
Opstellingen Motherwell - Hearts
De opstellingen van Motherwell en Hearts zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Motherwell gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Hearts zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Motherwell - Hearts

Motherwell en Hearts treffen elkaar in de 17e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Alan James Muir en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Motherwell en Hearts in de Schotse Premiership vond plaats op 14 september 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Motherwell. Op basis van de afgelopen 41 duels tussen beide teams is Hearts favoriet. 20 keer wist de ploeg van Motherwell te winnen, tegenover 16 winstpartijen voor Motherwell. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Motherwell 16
Winst Hearts 20
Gelijkspel 5
Totaal 41

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Motherwell op een 4e positie staat, terwijl we Hearts terugvinden op de 9e plaats.