Nabeschouwing Milan - Atalanta (1-1) || Serie A 2019/2020

Vrijdag 24 juli 2020 - 21:45 uur

In de Serie A 2019/2020 neemt Milan het vrijdag 24 juli 2020 om 21:45 uur in eigen huis op tegen Atalanta. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Giuseppe Meazza in Milan.

Via de Milan - Atalanta live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Milan - Atalanta (1-1)

De Serie A 2019/2020 wedstrijd tussen Milan en Atalanta geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door H. Calhanoglu, waarmee Milan met 1-0 de leiding nam. Atalanta kreeg via R. Malinovsky in de 26e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Daniele Doveri de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. Na de openingsgoal kwam Atalanta in de 34e minuut op gelijke hoogte dankzij een doelpunt van D. Zapata.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met dezelfde stand die na 45 minuten al op het scorebord stond: 1-1.

LIVE Milan - Atalanta 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Milan - Atalanta teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Doelpunt Milan Doelpunt H. Calhanoglu Milan 1-0
25' Gele kaart Milan Gele kaart voor L. Biglia Milan
26' Penalty gemist Atalanta Penalty gemist R. Malinovsky Atalanta
34' Doelpunt Atalanta Doelpunt D. Zapata Atalanta 1-1
38' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor R. Toloi Atalanta
46' Wissel Atalanta Wissel B. Sutalo voor R. Toloi Atalanta
57' Wissel Atalanta Wissel L. Muriel voor R. Malinovsky Atalanta
60' Wissel Milan Wissel R. Leao voor A. Rebic Milan
61' Wissel Milan Wissel G. Bonaventura voor H. Calhanoglu Milan
61' Wissel Milan Wissel R. Krunic voor L. Biglia Milan
68' Wissel Atalanta Wissel M. Pasalic voor R. Freuler Atalanta
69' Wissel Atalanta Wissel T. Castagne voor R. Gosens Atalanta
69' Wissel Milan Wissel S. Castillejo voor A. Saelemaekers Milan
90' Wissel Atalanta Wissel E. Colley voor A. Gomez Atalanta
Video hoogtepunten en samenvatting Milan - Atalanta
Opstellingen Milan - Atalanta
De opstellingen van Milan en Atalanta zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Milan gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Atalanta zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Voorbeschouwing Milan - Atalanta

Milan en Atalanta treffen elkaar in de 36e speelronde van de Serie A van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniele Doveri en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Milan en Atalanta in de Serie A vond plaats op 22 december 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Atalanta. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide ploegen is Milan favoriet. De thuisploeg wist 10 keer te winnen, terwijl Atalanta slechts 9 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Milan 10
Winst Atalanta 9
Gelijkspel 6
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Milan op een 6e positie staat, terwijl we Atalanta terugvinden op de 2e plaats.