Nabeschouwing Sampdoria - Genoa (1-2) || Serie A 2019/2020

Woensdag 22 juli 2020 - 21:45 uur

In de Serie A 2019/2020 neemt Sampdoria het woensdag 22 juli 2020 om 21:45 uur in eigen huis op tegen Genoa. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Comunale Luigi Ferraris in Genova.

Via de Sampdoria - Genoa live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sampdoria - Genoa (1-2)

Het Serie A duel tussen Sampdoria en Genoa is onder leiding van scheidsrechter Marco Guida geëindigd in een 1-2 overwinning voor Genoa. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 22 minuten. D. Criscito maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Genoa vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Sampdoria kwam in de 32e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Gabbiadini, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 72e minuut zette L. Lerager zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Genoa de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Marco Guida, waardoor Genoa dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Sampdoria - Genoa 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sampdoria - Genoa teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor O. Colley Sampdoria
22' Penalty Genoa Penalty D. Criscito Genoa 0-1
31' Wissel Sampdoria Wissel R. Vieira voor A. Ekdal Sampdoria
32' Doelpunt Sampdoria Doelpunt M. Gabbiadini Sampdoria 1-1
42' Gele kaart Genoa Gele kaart voor L. Lerager Genoa
47' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor B. Bereszynski Sampdoria
46' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor R. Vieira Sampdoria
63' Wissel Sampdoria Wissel F. Quagliarella voor F. Bonazzoli Sampdoria
64' Wissel Genoa Wissel E. Goldaniga voor C. Romero Genoa
68' Gele kaart Genoa Gele kaart voor D. Biraschi Genoa
72' Doelpunt Genoa Doelpunt L. Lerager met assist van F. Jagiello Genoa 1-2
74' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor J. Jankto Sampdoria
75' Wissel Sampdoria Wissel F. Depaoli voor M. Thorsby Sampdoria
75' Wissel Sampdoria Wissel G. Ramirez voor M. Gabbiadini Sampdoria
80' Wissel Genoa Wissel A. Barreca voor F. Jagiello Genoa
82' Wissel Genoa Wissel P. Ankersen voor I. Falque Genoa
83' Wissel Genoa Wissel C. Zapata voor A. Masiello Genoa
83' Wissel Genoa Wissel A. Favilli voor A. Pinamonti Genoa
Video hoogtepunten en samenvatting Sampdoria - Genoa
Opstellingen Sampdoria - Genoa
De opstellingen van Sampdoria en Genoa zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sampdoria gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Genoa zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Sampdoria - Genoa

Sampdoria en Genoa treffen elkaar in de 35e speelronde van de Serie A van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Marco Guida en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sampdoria en Genoa in de Serie A vond plaats op 14 december 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sampdoria. Op basis van de afgelopen 23 duels tussen beide ploegen is Sampdoria favoriet. De thuisploeg wist 11 keer te winnen, terwijl Genoa slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Sampdoria 11
Winst Genoa 7
Gelijkspel 5
Totaal 23

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sampdoria op een 14e positie staat, terwijl we Genoa terugvinden op de 17e plaats.