Nabeschouwing België - Frankrijk (2-3) || UEFA Nations League 2020/2021

Donderdag 7 oktober 2021 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2020/2021 neemt België het donderdag 7 oktober 2021 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Frankrijk. De wedstrijd wordt gespeeld in Allianz Stadium in Torino.

Via de België - Frankrijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing België - Frankrijk (2-3)

Het UEFA Nations League duel tussen België en Frankrijk is onder leiding van scheidsrechter Daniel Siebert geëindigd in een 2-3 overwinning voor Frankrijk. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 37e minuut door Y. Carrasco, waarmee Belgium met 1-0 de leiding nam. Belgium vergrootte in de 40e minuut de voorsprong nadat het via een goal van R. Lukaku op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 62e minuut wist France de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via K. Benzema.

K. Mbappe zette France even later op 2-2 nadat hij een door scheidsrechter Daniel Siebert toegekende penalty wist te benutten. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk France dat in de 90e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat T. Hernandez de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Daniel Siebert bij een 2-3 eindstand in het voordeel van Frankrijk.

LIVE België - Frankrijk 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd België - Frankrijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

37' Doelpunt Belgium Doelpunt Y. Carrasco met assist van K. De Bruyne Belgium 1-0
40' Doelpunt Belgium Doelpunt R. Lukaku met assist van K. De Bruyne Belgium 2-0
62' Doelpunt France Doelpunt K. Benzema met assist van K. Mbappe France 2-1
67' Gele kaart Belgium Gele kaart voor J. Vertonghen Belgium
69' Penalty France Penalty K. Mbappe France 2-2
70' Wissel Belgium Wissel H. Vanaken voor Y. Tielemans Belgium
74' Wissel Belgium Wissel L. Trossard voor E. Hazard Belgium
75' Wissel France Wissel A. Tchouameni voor A. Rabiot France
87' VAR: Afgekeurd doelpunt R. Lukaku Menama Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel R. Lukaku Menama Belgium
90' Doelpunt France Doelpunt T. Hernandez France 2-3
92' Wissel France Wissel L. Dubois voor B. Pavard France
92' Wissel Belgium Wissel M. Batshuayi voor T. Castagne Belgium
97' Wissel France Wissel J. Veretout voor K. Benzema France
Video hoogtepunten en samenvatting België - Frankrijk
Opstellingen België - Frankrijk
De opstellingen van België en Frankrijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat België gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Frankrijk zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Formatie 3-4-3
Coach Roberto Martínez Montoliú
Voorbeschouwing België - Frankrijk

België en Frankrijk spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniel Siebert en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat België en Frankrijk elkaar treffen in de UEFA Nations League.