Nabeschouwing Denemarken - IJsland (2-1) || UEFA Nations League 2020/2021

Zondag 15 november 2020 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2020/2021 neemt Denemarken het zondag 15 november 2020 om 20:45 uur in eigen huis op tegen IJsland. De wedstrijd wordt gespeeld in Parken in København.

Via de Denemarken - IJsland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Denemarken - IJsland (2-1)

Het UEFA Nations League duel tussen Denemarken en IJsland is onder leiding van scheidsrechter Halil Umut Meler geëindigd in een 2-1 overwinning voor Denemarken. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 12 minuten. C. Eriksen maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Denmark vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Iceland kwam in de 85e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van V. Kjartansson, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 92e minuut werd door de scheidsrechter opnieuw een strafschop gegeven. Dit keer was het C. Eriksen van Denmark die de aanloop nam en niet faalde vanaf 11 meter: 2-1.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Halil Umut Meler, waardoor Denemarken een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Denemarken - IJsland 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Denemarken - IJsland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Gele kaart Iceland Gele kaart voor A. Skulason Iceland
12' Penalty Denmark Penalty C. Eriksen Denmark 1-0
46' Wissel Iceland Wissel V. Palsson voor B. Bjarnason Iceland
46' Wissel Denmark Wissel F. Ronnow voor K. Schmeichel Denmark
67' Gele kaart Denmark Gele kaart voor D. Wass Denmark
68' Wissel Denmark Wissel J. Jonsson voor M. Jensen Denmark
70' Wissel Iceland Wissel A. Gunnarsson voor A. Sigurdsson Iceland
70' Wissel Iceland Wissel V. Kjartansson voor J. Bodvarsson Iceland
74' Wissel Iceland Wissel A. Finnbogason voor A. Gudmundsson Iceland
77' Wissel Denmark Wissel L. Andersen voor M. Braithwaite Denmark
85' Doelpunt Iceland Doelpunt V. Kjartansson met assist van A. Skulason Iceland 1-1
89' Gele kaart Iceland Gele kaart voor B. Saevarsson Iceland
90' Wissel Denmark Wissel J. Wind voor J. Vestergaard Denmark
91' Gele kaart Iceland Gele kaart voor H. Magnusson Iceland
92' Penalty Denmark Penalty C. Eriksen Denmark 2-1
Video hoogtepunten en samenvatting Denemarken - IJsland
Opstellingen Denemarken - IJsland
De opstellingen van Denemarken en IJsland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Denemarken gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en IJsland zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Denemarken - IJsland

Denemarken en IJsland spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Halil Umut Meler en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Denemarken en IJsland in de UEFA Nations League vond plaats op 11 oktober 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor Denemarken. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Denemarken favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl IJsland slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Denemarken 1
Winst IJsland 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Denemarken op een 2e positie staat, terwijl we IJsland terugvinden op de 4e plaats.