Nabeschouwing Nederland - Polen (1-0) || UEFA Nations League 2020/2021

Vrijdag 4 september 2020 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2020/2021 neemt Nederland het vrijdag 4 september 2020 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Polen. De wedstrijd wordt gespeeld in Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Via de Nederland - Polen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Nederland - Polen (1-0)

Het UEFA Nations League duel tussen Nederland en Polen is onder leiding van scheidsrechter Georgi Kabakov geëindigd in een 1-0 overwinning voor Nederland. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 61e minuut door S. Bergwijn, waarmee Netherlands met 1-0 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Nederland dat probeerde een tweede doelpunt in de wedstrijd te forceren. Ondanks diverse schoten op doel zou het uiteindelijk niets meer aan de stand veranderen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Nederland uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

LIVE Nederland - Polen 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Nederland - Polen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Gele kaart Poland Gele kaart voor K. Piatek Poland
33' Gele kaart Poland Gele kaart voor M. Klich Poland
56' Gele kaart Poland Gele kaart voor K. Jozwiak Poland
61' Doelpunt Netherlands Doelpunt S. Bergwijn met assist van H. Hateboer Netherlands 1-0
63' Gele kaart Poland Gele kaart voor K. Glik Poland
63' Wissel Poland Wissel A. Milik voor K. Piatek Poland
71' Gele kaart Netherlands Gele kaart voor M. De Roon Netherlands
71' Wissel Poland Wissel K. Grosicki voor K. Jozwiak Poland
74' Gele kaart Netherlands Gele kaart voor M. Depay Netherlands
74' Wissel Netherlands Wissel D. van de Beek voor S. Bergwijn Netherlands
77' Wissel Poland Wissel J. Moder voor P. Zielinski Poland
89' Gele kaart Netherlands Gele kaart voor F. de Jong Netherlands
91' Gele kaart Poland Gele kaart voor J. Bednarek Poland
92' Wissel Netherlands Wissel L. de Jong voor Q. Promes Netherlands
Video hoogtepunten en samenvatting Nederland - Polen
Opstellingen Nederland - Polen
De opstellingen van Nederland en Polen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Nederland gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Polen zal beginnen in een 4-4-1-1 opstelling.
Voorbeschouwing Nederland - Polen

Nederland en Polen spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Georgi Kabakov en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe UEFA Nations League seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

Het is voor het eerst dat Nederland en Polen elkaar treffen in de UEFA Nations League.