Nabeschouwing Noorwegen - Noord-Ierland (1-0) || UEFA Nations League 2020/2021

Woensdag 14 oktober 2020 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2020/2021 neemt Noorwegen het woensdag 14 oktober 2020 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Noord-Ierland. De wedstrijd wordt gespeeld in Ullevaal Stadion in Oslo.

Via de Noorwegen - Noord-Ierland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Noorwegen - Noord-Ierland (1-0)

Het UEFA Nations League duel tussen Noorwegen en Noord-Ierland is onder leiding van scheidsrechter Kristo Tohver geëindigd in een 1-0 overwinning voor Noorwegen. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van S. Dallas zette Norway op een 1-0 voorsprong in de 68e minuut van de wedstrijd.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Noorwegen uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

LIVE Noorwegen - Noord-Ierland 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Noorwegen - Noord-Ierland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

46' Wissel Northern Ireland Wissel C. McLaughlin voor J. Evans Northern Ireland
60' Wissel Northern Ireland Wissel S. Dallas voor M. Smith Northern Ireland
60' Wissel Northern Ireland Wissel P. McNair voor G. Saville Northern Ireland
62' Gele kaart Norway Gele kaart voor J. King Norway
65' Wissel Norway Wissel A. Sorloth voor J. King Norway
65' Wissel Norway Wissel F. Midtsjo voor M. Normann Norway
68' Eigen doelpunt Norway Eigen doelpunt S. Dallas S. Strandberg Norway 1-0
75' Gele kaart Norway Gele kaart voor M. Elyounoussi Norway
75' Wissel Northern Ireland Wissel G. Whyte voor C. Washington Northern Ireland
78' Wissel Norway Wissel M. Linnes voor M. Odegaard Norway
85' Wissel Northern Ireland Wissel S. Davis voor J. Thompson Northern Ireland
87' Wissel Norway Wissel M. Henriksen voor E. Haaland Norway
Video hoogtepunten en samenvatting Noorwegen - Noord-Ierland
Opstellingen Noorwegen - Noord-Ierland
De opstellingen van Noorwegen en Noord-Ierland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Noorwegen gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Noord-Ierland zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Voorbeschouwing Noorwegen - Noord-Ierland

Noorwegen en Noord-Ierland spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Kristo Tohver en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Noorwegen en Noord-Ierland in de UEFA Nations League vond plaats op 7 september 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor Noorwegen. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Noorwegen favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Noord-Ierland slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Noorwegen 1
Winst Noord-Ierland 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Noorwegen op een 1e positie staat, terwijl we Noord-Ierland terugvinden op de 4e plaats.