Nabeschouwing Portugal - Frankrijk (0-1) || UEFA Nations League 2020/2021

Zaterdag 14 november 2020 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2020/2021 neemt Portugal het zaterdag 14 november 2020 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Frankrijk. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio do Sport Lisboa e Benfica in Lisboa.

Via de Portugal - Frankrijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Portugal - Frankrijk (0-1)

Het UEFA Nations League duel tussen Portugal en Frankrijk is onder leiding van scheidsrechter Tobias Stieler geëindigd in een 0-1 overwinning voor Frankrijk. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 54e minuut door N. Kante, waarmee France met 0-1 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Frankrijk dat het doel van de tegenstander meerdere keren onder vuur nam. De verschillende doelpogingen zouden echter geen treffer meer opleveren voor de bezoekers.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Frankrijk uiteindelijk een bescheiden 0-1 overwinning wist te boeken.

LIVE Portugal - Frankrijk 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Portugal - Frankrijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

31' Gele kaart Portugal Gele kaart voor D. Pereira Portugal
54' Doelpunt France Doelpunt N. Kante met assist van A. Rabiot France 0-1
56' Wissel Portugal Wissel D. Jota voor W. Carvalho Portugal
59' Wissel France Wissel M. Thuram voor K. Coman France
62' Gele kaart France Gele kaart voor H. Lloris France
72' Wissel Portugal Wissel J. Moutinho voor B. Fernandes Portugal
72' Wissel Portugal Wissel Trincao voor B. Silva Portugal
79' Wissel France Wissel O. Giroud voor A. Martial France
80' Gele kaart France Gele kaart voor N. Kante France
82' Gele kaart France Gele kaart voor L. Hernandez France
85' Wissel Portugal Wissel Paulinho voor Joao Felix Portugal
85' Wissel Portugal Wissel Sergio Oliveira voor D. Pereira Portugal
Video hoogtepunten en samenvatting Portugal - Frankrijk
Opstellingen Portugal - Frankrijk
De opstellingen van Portugal en Frankrijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Portugal gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Frankrijk zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Formatie 4-3-1-2
Coach Didier Deschamps
Voorbeschouwing Portugal - Frankrijk

Portugal en Frankrijk spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Tobias Stieler en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Portugal en Frankrijk in de UEFA Nations League vond plaats op 11 oktober 2020 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van het vorige duel belooft het een interessante wedstrijd te worden, want beide teams zullen gebrand zijn op een overwinning.

Winst Portugal 0
Winst Frankrijk 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Portugal op een 1e positie staat, terwijl we Frankrijk terugvinden op de 2e plaats.