Nabeschouwing Zweden - Frankrijk (0-1) || UEFA Nations League 2020/2021

Zaterdag 5 september 2020 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2020/2021 neemt Zweden het zaterdag 5 september 2020 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Frankrijk. De wedstrijd wordt gespeeld in Friends Arena in Solna.

Via de Zweden - Frankrijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Zweden - Frankrijk (0-1)

Het UEFA Nations League duel tussen Zweden en Frankrijk is onder leiding van scheidsrechter Szymon Marciniak geëindigd in een 0-1 overwinning voor Frankrijk. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 41e minuut door K. Mbappe, waarmee France met 0-1 de leiding nam. France kreeg via A. Griezmann in de 95e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Szymon Marciniak de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 0-1 overwinning in het voordeel van Frankrijk.

LIVE Zweden - Frankrijk 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Zweden - Frankrijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Gele kaart France Gele kaart voor D. Upamecano France
41' Doelpunt France Doelpunt K. Mbappe France 0-1
70' Wissel Sweden Wissel D. Kulusevski voor S. Larsson Sweden
77' Wissel France Wissel A. Martial voor K. Mbappe France
77' Wissel Sweden Wissel J. Guidetti voor R. Quaison Sweden
88' Wissel France Wissel F. Mendy voor L. Dubois France
88' Wissel Sweden Wissel K. Sema voor P. Bengtsson Sweden
92' Wissel France Wissel S. NZonzi voor O. Giroud France
94' Gele kaart Sweden Gele kaart voor V. Lindelof Sweden
95' Penalty gemist France Penalty gemist A. Griezmann France
Video hoogtepunten en samenvatting Zweden - Frankrijk
Opstellingen Zweden - Frankrijk
De opstellingen van Zweden en Frankrijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Zweden gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Frankrijk zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Coach Jan Olof Andersson
Voorbeschouwing Zweden - Frankrijk

Zweden en Frankrijk spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Szymon Marciniak en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe UEFA Nations League seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

Het is voor het eerst dat Zweden en Frankrijk elkaar treffen in de UEFA Nations League.