Nabeschouwing Duitsland - Turkije (2-3) || Vriendschappelijk internationaal 2023

Zaterdag 18 november 2023 - 20:45 uur

In de Vriendschappelijk internationaal 2023 neemt Duitsland het zaterdag 18 november 2023 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Turkije. De wedstrijd wordt gespeeld in Helsingin olympiastadion in Helsingfors.

Via de Duitsland - Turkije live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Duitsland - Turkije (2-3)

Het Vriendschappelijk internationaal duel tussen Duitsland en Turkije is onder leiding van scheidsrechter Bartosz Frankowski geëindigd in een 2-3 overwinning voor Turkije. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Germany kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van Kai Havertz. Turkey kwam in de 38e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Ferdi Kadıoğlu, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 47e minuut zette Kenan Yıldız zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Turkey de leiding in de wedstrijd nam.

Na 49 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Niclas Füllkrug de 2-2 maakte voor Germany. In de 71e minuut werd de stand op 2-3 gezet na een benutte penalty van Turkey speler Yusuf Sarı.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Bartosz Frankowski en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Turkije.

LIVE Duitsland - Turkije 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Duitsland - Turkije teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Germany Doelpunt Kai Havertz met assist van Leroy Sané Germany 1-0
27' Gele kaart Turkey Gele kaart voor Ozan Kabak Turkey
34' Wissel Turkey Wissel Abdülkadir Ömür voor Emre Akbaba Turkey
34' Gele kaart Turkey Gele kaart voor İrfan Can Kahveci Turkey
38' Doelpunt Turkey Doelpunt Ferdi Kadıoğlu met assist van Abdülkerim Bardakcı Turkey 1-1
47' Doelpunt Turkey Doelpunt Kenan Yıldız met assist van Kaan Ayhan Turkey 1-2
46' Wissel Turkey Wissel Salih Özcan voor İsmail Yüksek Turkey
49' Doelpunt Germany Doelpunt Niclas Füllkrug met assist van Florian Wirtz Germany 2-2
57' Gele kaart Turkey Gele kaart voor Abdülkadir Ömür Turkey
63' Wissel Turkey Wissel Eren Elmalı voor Ferdi Kadıoğlu Turkey
64' Wissel Turkey Wissel Yusuf Sarı voor İrfan Can Kahveci Turkey
64' Wissel Turkey Wissel Barış Alper Yılmaz voor Yusuf Yazıcı Turkey
69' Abdülkerim Bardakcı Turkey
71' Penalty Turkey Penalty Yusuf Sarı Turkey 2-3
72' Wissel Germany Wissel Serge Gnabry voor Florian Wirtz Germany
72' Wissel Turkey Wissel Leon Goretzka voor Joshua Kimmich Turkey
73' Wissel Germany Wissel Kerem Aktürkoğlu voor Kenan Yıldız Germany
82' Wissel Germany Wissel Marvin Ducksch voor Julian Brandt Germany
97' Gele kaart Turkey Gele kaart voor Abdülkerim Bardakcı Turkey
91' Gele kaart Turkey Gele kaart voor Rıdvan Yılmaz Turkey
Video hoogtepunten en samenvatting Duitsland - Turkije
Opstellingen Duitsland - Turkije
De opstellingen van Duitsland en Turkije zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Duitsland gaat aantreden in een 4-2-2-2 formatie en Turkije zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-2-2-2
Coach Julian Nagelsmann
Voorbeschouwing Duitsland - Turkije

Duitsland en Turkije treffen elkaar in de e speelronde van de Vriendschappelijk internationaal van het seizoen 2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bartosz Frankowski en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Duitsland en Turkije in de Vriendschappelijk internationaal vond plaats op 7 oktober 2020 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van het vorige duel belooft het een interessante wedstrijd te worden, want beide teams zullen gebrand zijn op een overwinning.