Nabeschouwing Mexico - Colombia (2-3) || Vriendschappelijk internationaal 2023

Zondag 17 december 2023 - 01:00 uur

In de Vriendschappelijk internationaal 2023 neemt Mexico het zondag 17 december 2023 om 01:00 uur in eigen huis op tegen Colombia. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio Azteca in Mexico City.

Via de Mexico - Colombia live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Mexico - Colombia (2-3)

Het Vriendschappelijk internationaal duel tussen Mexico en Colombia is onder leiding van scheidsrechter Víctor Rivas geëindigd in een 2-3 overwinning voor Colombia. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 40e minuut door Omar Govea, waarmee Mexico met 1-0 de leiding nam. Mexico vergrootte in de 50e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Guillermo Martínez op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 55e minuut wist Colombia de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Andres Reyes.

Na 69 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Roger Martínez de 2-2 maakte voor Colombia. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Colombia dat in de 92e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Andres Gomez de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Víctor Rivas bij een 2-3 eindstand in het voordeel van Colombia.

LIVE Mexico - Colombia 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Mexico - Colombia teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

40' Doelpunt Mexico Doelpunt Omar Govea met assist van Guillermo Martínez Mexico 1-0
50' Doelpunt Mexico Doelpunt Guillermo Martínez Mexico 2-0
55' Doelpunt Colombia Doelpunt Andres Reyes met assist van Samuel Velásquez Colombia 2-1
61' Gele kaart Colombia Gele kaart voor Brayan Vera Colombia
62' Wissel Mexico Wissel Bryan González voor Dieter Villalpando Mexico
62' Wissel Colombia Wissel Jader Quiñónes voor Daniel Ruiz Rivera Colombia
69' Doelpunt Colombia Doelpunt Roger Martínez Colombia 2-2
72' Wissel Mexico Wissel Arturo González voor Jordi Cortizo  Mexico
72' Wissel Mexico Wissel Érik Lira voor Rodrigo López Mexico
75' Wissel Colombia Wissel Andres Gomez voor Ian Carlo Poveda Colombia
81' Wissel Mexico Wissel Omar Campos voor Brian García Mexico
81' Wissel Mexico Wissel Iván López voor Guillermo Martínez Mexico
82' Wissel Colombia Wissel Henry Mosquera voor Cucho Hernández Colombia
82' Wissel Colombia Wissel David Macalister Silva voor Jader Quiñónes Colombia
92' Doelpunt Colombia Doelpunt Andres Gomez met assist van David Macalister Silva Colombia 2-3
90' Gele kaart Mexico Gele kaart voor Bryan González Mexico
94' Gele kaart Colombia Gele kaart voor Roger Martínez Colombia
Video hoogtepunten en samenvatting Mexico - Colombia
Opstellingen Mexico - Colombia
De opstellingen van Mexico en Colombia zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Mexico gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Colombia zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Mexico - Colombia

Mexico en Colombia treffen elkaar in de e speelronde van de Vriendschappelijk internationaal van het seizoen 2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Víctor Rivas en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Mexico en Colombia in de Vriendschappelijk internationaal vond plaats op 29 mei 2020 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van het vorige duel belooft het een interessante wedstrijd te worden, want beide teams zullen gebrand zijn op een overwinning.