Nabeschouwing Denemarken - Zweden (2-1) || Vriendschappelijk internationaal 2024

Woensdag 5 juni 2024 - 19:00 uur

In de Vriendschappelijk internationaal 2024 neemt Denemarken het woensdag 5 juni 2024 om 19:00 uur in eigen huis op tegen Zweden. De wedstrijd wordt gespeeld in Parken in København.

Via de Denemarken - Zweden live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Denemarken - Zweden (2-1)

Het Vriendschappelijk internationaal duel tussen Denemarken en Zweden is onder leiding van scheidsrechter Kristoffer Hagenes geëindigd in een 2-1 overwinning voor Denemarken. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Denmark kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van Pierre-Emile Højbjerg. Sweden kwam in de 9e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Alexander Isak, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 86e minuut zette Christian Eriksen zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Denmark de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Kristoffer Hagenes, waardoor Denemarken dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Denemarken - Zweden 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Denemarken - Zweden teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt Denmark Doelpunt Pierre-Emile Højbjerg met assist van Christian Eriksen Denmark 1-0
9' Doelpunt Sweden Doelpunt Alexander Isak Sweden 1-1
38' Gele kaart Sweden Gele kaart voor Alexander Isak Sweden
46' Wissel Denmark Wissel Hugo Larsson voor Joachim Andersen Denmark
46' Wissel Sweden Wissel Hjalmar Ekdal voor Victor Lindelöf Sweden
46' Wissel Sweden Wissel Zanka voor Simon Olsson Sweden
54' Wissel Sweden Wissel Carl Starfelt voor Hjalmar Ekdal Sweden
61' Wissel Denmark Wissel Thomas Delaney voor Pierre-Emile Højbjerg Denmark
61' Wissel Denmark Wissel Morten Hjulmand voor Christian Nørgaard Denmark
61' Wissel Denmark Wissel Victor Kristiansen voor Alexander Bah Denmark
69' Wissel Sweden Wissel Gustaf Nilsson voor Alexander Isak Sweden
79' Wissel Denmark Wissel Yussuf Poulsen voor Rasmus Højlund Denmark
86' Wissel Denmark Wissel Kasper Dolberg voor Jonas Wind Denmark
86' Doelpunt Denmark Doelpunt Christian Eriksen met assist van Morten Hjulmand Denmark 2-1
86' Wissel Sweden Wissel Emil Holm voor Niclas Eliasson Sweden
92' Gele kaart Sweden Gele kaart voor Jens Cajuste Sweden
Video hoogtepunten en samenvatting Denemarken - Zweden
Opstellingen Denemarken - Zweden
De opstellingen van Denemarken en Zweden zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Denemarken gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Zweden zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Denemarken - Zweden

Denemarken en Zweden treffen elkaar in de e speelronde van de Vriendschappelijk internationaal van het seizoen 2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Kristoffer Hagenes en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Denemarken en Zweden in de Vriendschappelijk internationaal vond plaats op 11 november 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor Denemarken. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is Denemarken favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Zweden slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.