Nabeschouwing Nederland - Canada (4-0) || Vriendschappelijk internationaal 2024

Donderdag 6 juni 2024 - 20:45 uur

In de Vriendschappelijk internationaal 2024 neemt Nederland het donderdag 6 juni 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Canada. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Feijenoord in Rotterdam.

Via de Nederland - Canada live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Nederland - Canada (4-0)

Het Vriendschappelijk internationaal duel tussen Nederland en Canada is onder leiding van scheidsrechter Rohit Saggi geëindigd in een 4-0 overwinning voor Nederland. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 50e minuut door Memphis Depay, waarmee Netherlands met 1-0 de leiding nam. Netherlands vergrootte in de 57e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Jeremie Frimpong op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 63e minuut volgde een derde treffer van Netherlands, waarmee Wout Weghorst zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Er volgde tenslotte ook nog een vierde en laatste treffer voor Netherlands in de 83e minuut, nadat Virgil van Dijk de 4-0 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 4-0 winst voor Nederland.

LIVE Nederland - Canada 4-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Nederland - Canada teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

41' Gele kaart Canada Gele kaart voor Moïse Bombito Canada
46' Wissel Canada Wissel Jacob Shaffelburg voor Liam Millar Canada
50' Doelpunt Netherlands Doelpunt Memphis Depay met assist van Jeremie Frimpong Netherlands 1-0
56' Wissel Canada Wissel Charles-Andreas Brym voor Tajon Buchanan Canada
56' Wissel Canada Wissel Dominick Zator voor Alistair Johnston Canada
57' Doelpunt Netherlands Doelpunt Jeremie Frimpong Netherlands 2-0
62' Wissel Netherlands Wissel Donyell Malen voor Memphis Depay Netherlands
62' Wissel Netherlands Wissel Steven Bergwijn voor Jeremie Frimpong Netherlands
62' Wissel Netherlands Wissel Wout Weghorst voor Brian Brobbey Netherlands
63' Doelpunt Netherlands Doelpunt Wout Weghorst met assist van Jerdy Schouten Netherlands 3-0
70' Wissel Canada Wissel Mathieu Choinière voor Stephen Eustaquio Canada
71' Wissel Canada Wissel Virgil van Dijk voor Cyle Larin Canada
71' Wissel Netherlands Wissel Stefan de Vrij voor Matthijs de Ligt Netherlands
71' Wissel Netherlands Wissel Junior Hoilett voor Daley Blind Netherlands
78' Wissel Canada Wissel Samuel Piette voor Ismaël Koné Canada
83' Doelpunt Netherlands Doelpunt Virgil van Dijk Netherlands 4-0
85' Wissel Netherlands Wissel Joey Veerman voor Ryan Gravenberch Netherlands
Video hoogtepunten en samenvatting Nederland - Canada
Opstellingen Nederland - Canada
De opstellingen van Nederland en Canada zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Nederland gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Canada zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Ronald Koeman
Voorbeschouwing Nederland - Canada

Nederland en Canada treffen elkaar in de e speelronde van de Vriendschappelijk internationaal van het seizoen 2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Rohit Saggi en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Nederland en Canada elkaar treffen in de Vriendschappelijk internationaal.