Nabeschouwing Portugal - Kroatië (1-2) || Vriendschappelijk internationaal 2024

Zaterdag 8 juni 2024 - 18:45 uur

In de Vriendschappelijk internationaal 2024 neemt Portugal het zaterdag 8 juni 2024 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Kroatië. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Nacional in Jamor.

Via de Portugal - Kroatië live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Portugal - Kroatië (1-2)

Het Vriendschappelijk internationaal duel tussen Portugal en Kroatië is onder leiding van scheidsrechter Harm Osmers geëindigd in een 1-2 overwinning voor Kroatië. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 8 minuten. Luka Modric maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Croatia vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Portugal kwam in de 48e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Diogo Jota, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 56e minuut zette Ante Budimir zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Croatia de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Harm Osmers, waardoor Kroatië dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Portugal - Kroatië 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Portugal - Kroatië teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Penalty Croatia Penalty Luka Modric Croatia 0-1
40' Gele kaart Croatia Gele kaart voor Ante Budimir Croatia
46' Wissel Portugal Wissel Diogo Jota voor Gonçalo Ramos Portugal
46' Wissel Portugal Wissel Nélson Semedo voor Diogo Dalot Portugal
46' Wissel Portugal Wissel João Cancelo voor Nuno Mendes Portugal
46' Wissel Portugal Wissel Rafael Leão voor João Félix Portugal
48' Doelpunt Portugal Doelpunt Diogo Jota met assist van Nélson Semedo Portugal 1-1
54' Wissel Croatia Wissel Ivan Perisic voor Andrej Kramaric Croatia
54' Wissel Croatia Wissel Luka Sucic voor Luka Modric Croatia
54' Wissel Croatia Wissel Mario Pasalic voor Lovro Majer Croatia
56' Doelpunt Croatia Doelpunt Ante Budimir Croatia 1-2
59' Gele kaart Croatia Gele kaart voor Marcelo Brozovic Croatia
67' Wissel Croatia Wissel Bruno Petkovic voor Ante Budimir Croatia
70' Wissel Portugal Wissel Pedro Neto voor Bruno Fernandes Portugal
75' Wissel Croatia Wissel Nikola Vlašić voor Marcelo Brozovic Croatia
75' Wissel Croatia Wissel Luka Ivanusec voor Mateo Kovacic Croatia
77' Gele kaart Portugal Gele kaart voor João Cancelo Portugal
84' Wissel Portugal Wissel Matheus Nunes voor Vitinha Portugal
91' Gele kaart Croatia Gele kaart voor Luka Ivanusec Croatia
Video hoogtepunten en samenvatting Portugal - Kroatië
Opstellingen Portugal - Kroatië
De opstellingen van Portugal en Kroatië zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Portugal gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Kroatië zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Zlatko Dalić
Voorbeschouwing Portugal - Kroatië

Portugal en Kroatië treffen elkaar in de e speelronde van de Vriendschappelijk internationaal van het seizoen 2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Harm Osmers en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Portugal en Kroatië in de Vriendschappelijk internationaal vond plaats op 30 maart 2020 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van het vorige duel belooft het een interessante wedstrijd te worden, want beide teams zullen gebrand zijn op een overwinning.