Nabeschouwing Spanje - Noord-Ierland (5-1) || Vriendschappelijk internationaal 2024

Zaterdag 8 juni 2024 - 21:30 uur

In de Vriendschappelijk internationaal 2024 neemt Spanje het zaterdag 8 juni 2024 om 21:30 uur in eigen huis op tegen Noord-Ierland. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio Iberoamericano 2010 in San Fernando.

Via de Spanje - Noord-Ierland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Spanje - Noord-Ierland (5-1)

Het Vriendschappelijk internationaal duel tussen Spanje en Noord-Ierland is onder leiding van scheidsrechter Bastien Dechepy geëindigd in een 5-1 overwinning voor Spanje. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 4-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Northern Ireland kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van Daniel Ballard. Spain kwam in de 12e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Pedri, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 18e minuut zette Álvaro Morata zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Spain de leiding in de wedstrijd nam.

Na 29 minuten werd de voorsprong voor Spain vergroot nadat Pedri de 3-1 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 35e minuut nadat Fabián Ruiz namens Spain de bal tussen de palen wist te werken: 4-1. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 60e minuut en kwam op naam te staan van Spain speler Mikel Oyarzabal, die daarmee tekende voor de 5-1.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Bastien Dechepy en eindigde de wedstrijd dus met een 5-1 stand in het voordeel van Spanje.

LIVE Spanje - Noord-Ierland 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Spanje - Noord-Ierland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt Northern Ireland Doelpunt Daniel Ballard met assist van Caolan Boyd-Munce Northern Ireland 0-1
5' Gele kaart Spain Gele kaart voor Robin Le Normand Spain
12' Doelpunt Spain Doelpunt Pedri met assist van Nacho Fernández Spain 1-1
18' Doelpunt Spain Doelpunt Álvaro Morata met assist van Jesús Navas Spain 2-1
29' Doelpunt Spain Doelpunt Pedri met assist van Nico Williams Spain 3-1
35' Doelpunt Spain Doelpunt Fabián Ruiz met assist van Lamine Yamal Spain 4-1
46' Wissel Spain Wissel Alejandro Grimaldo voor Marc Cucurella Spain
46' Wissel Spain Wissel Daniel Carvajal voor Jesús Navas Spain
46' Wissel Northern Ireland Wissel Jordan Thompson voor Eoin Toal Northern Ireland
46' Wissel Northern Ireland Wissel C. Evans voor Caolan Boyd-Munce Northern Ireland
52' Wissel Spain Wissel Aymeric Laporte voor Nacho Fernández Spain
52' Wissel Spain Wissel Mikel Oyarzabal voor Álvaro Morata Spain
60' Doelpunt Spain Doelpunt Mikel Oyarzabal met assist van Lamine Yamal Spain 5-1
61' Wissel Spain Wissel Mikel Merino voor Pedri Spain
65' Gele kaart Northern Ireland Gele kaart voor Isaac Price Northern Ireland
66' Wissel Northern Ireland Wissel R. McCausland voor Conor Bradley Northern Ireland
66' Wissel Northern Ireland Wissel D. Taylor voor Jamie Reid Northern Ireland
72' Wissel Spain Wissel Joselu voor Lamine Yamal Spain
77' Wissel Northern Ireland Wissel Brodie Spencer voor Trai Hume Northern Ireland
83' Wissel Northern Ireland Wissel Conor McMenamin voor Isaac Price Northern Ireland
Video hoogtepunten en samenvatting Spanje - Noord-Ierland
Opstellingen Spanje - Noord-Ierland
De opstellingen van Spanje en Noord-Ierland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Spanje gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Noord-Ierland zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.